ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ: «Η Νέα Δημοκρατία εχθρεύεται κάθε έννοια σύνθεσης και συνεργασίας»  

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός των πραγματικών προθέσεων της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάστηκε την Κυριακή από τη Λάρισα ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης επιβεβαίωσε όσα διακηρύσσει ανερυθρίαστα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι δηλαδή είναι φανατικά κατά των καίριων και αποτελεσματικών μεταρρυθμίσεων στην ελληνική κοινωνία, όπως αυτή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που εμπεριέχει την θέσπιση της απλής αναλογικής στις επικείμενες εκλογές.

Ο γραμματέας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «επικήρυξε» την απλή αναλογική ως δήθεν ένα εκλογικό σύστημα που αφήνει ακυβέρνητους τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας, ενώ είναι σαφές ότι εκφράζει με τον πιο γνήσιο και αυθεντικό τρόπο την λαϊκή ετυμηγορία, όπως άλλωστε θεωρούν οι πολίτες στις συντριπτικά περισσότερες χώρες της υπόλοιπης Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου για δεκαετίες εφαρμόζεται!

Η Νέα Δημοκρατία εχθρεύεται κάθε έννοια σύνθεσης, συνεργασίας και συνυπευθυνότητας, επιθυμώντας  να παραμείνουν τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια ως το «μακρύ χέρι» κομμάτων και κυβερνήσεων στις τοπικές κοινωνίες.

Δεν θα της γίνει όμως το χατίρι, γιατί η μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση, ο «Κλεισθένης Ι», θα είναι νόμος του κράτους σε λίγες εβδομάδες, όπως είναι το αίτημα της ελληνικής κοινωνίας.

Αναμφίβολα, θα προηγηθεί η επιβεβαίωση της προσφοράς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια κοινωνία, για την επιτυχή επιστροφή του τόπου στην κανονικότητα, την έξοδο από την μακρά περίοδο των μνημονίων και την τοποθέτησή της στις ράγες μιας δίκαιης ανάπτυξης, μακριά από κάθε είδους ένοχες σχέσεις με τη μάστιγα της διαφθοράς και της διαπλοκής όπου βρίσκεται εγκλωβισμένη η Νέα Δημοκρατία, στις βουλευτικές εκλογές.

Αξίζει, τέλος, να επισημάνουμε το γεγονός ότι ο κ. Αυγενάκης, όπως και ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Αδωνις Γεωργιάδης, πριν διεκπεραιώσουν τις κομματικές τους υποχρεώσεις στην περιοχή, αισθάνθηκαν την ανάγκη να συναντηθούν με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας στο γραφείο του. Όχι τίποτε άλλο, μην τυχόν και ξεχάσουν οι πολίτες της Θεσσαλίας την κομματική προέλευση και διαχρονική στήριξη του κ. Αγοραστού. Κι ας ισχυρίζεται ο ίδιος ότι «απογαλακτίστηκε» από τον πολιτικό χώρο από τον οποίο προέρχεται και εξακολουθεί να υποστηρίζει με όλες του τις δυνάμεις…