Κέλλας: Η κυβέρνηση εμπαίζει τους υπαλλήλους των εφοριών

Με αφορμή την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, σχετικά με τις συγχωνεύσεις των δυο Οικονομικών Υπηρεσιών της Λάρισας και τις θέσεις των εργαζομένων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από τον περασμένο Φεβρουάριο, με ερώτησή μου προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, ζητούσα να πληροφορηθώ εάν προτίθεται η Κυβέρνηση να επανεξετάσει το σχέδιο που προτείνεται από την ΑΑΔΕ και προβλέπει την συγχώνευση των Α’ και Β’ Δ.Ο.Υ του Ν. Λάρισας με παράλληλη μείωση του στελεχιακού δυναμικού της νέας ενοποιημένης Δ.Ο.Υ κατά 33 θέσεις εργασίας.

Την ώρα που το Υπουργείο διαβεβαιώνει πως “δεν πρόκειται να θιγεί καμία θέση υπηρεσιακού υπαλλήλου” (Απάντηση Υπουργείου Οικονομικών με ημερομηνία 23/4), η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε δικό της έγγραφο, (με ημερομηνία 8/3) επισημαίνει πως “με την ολοκλήρωση της αναδιοργάνωσης των Περιφερειακών Φορολογικών Υπηρεσιών, θα εξεταστεί και το ζήτημα του καθορισμού των οργανικών θέσεων του προσωπικού αυτών, σύμφωνα πλέον με τις υφιστάμενες συνθήκες”.

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό το Υπουργείο Οικονομικών και η Α.Α.Δ.Ε βρίσκονται σε αντίθετες κατευθύνσεις, δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας στους δημόσιους λειτουργούς ενώ απειλείται ευθέως η ομαλή λειτουργία της νέας Υπηρεσίας, με αποτέλεσμα, την υποβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών.

Προφανώς ή δεν έχουν συνεννοηθεί μεταξύ τους ή κάποιος ψεύδεται.

Επιτέλους, η κυβέρνηση ας μιλήσει με την γλώσσα της αλήθειας και ας σταματήσει τον εμπαιγμό των δημοσίων λειτουργών, αλλά και του συναλλασσόμενου κοινού».