Ένα κύπελλο και επτά μετάλλια στα Φάρσαλα στο σκάκι

Το διήμερο 21-22 Απριλίου διεξάχθηκαν στα 4ο και 37ο Δημοτικά Σχολεία Λάρισας, τα ατομικά πρωταθλήματα σκακιού Παίδων – Κορασίδων για τη Θεσσαλία, τα οποία διοργανώθηκαν από την ΤΕΣΣΘ σε συνεργασία με την Α.Σ.Α. Λάρισας και είχαν την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στα παραπάνω πρωταθλήματα, τα οποία ήταν παράλληλα και προκριματικά για τα πανελλήνια νεανικά πρωταθλήματα, είχαμε σύμπτυξη των δέκα κατηγοριών σε τέσσερις, όσες είναι και οι προκρίσεις (με τα έξοδα πληρωμένα από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία) που δικαιούται η Θεσσαλία για την τελική φάση.

Το ΣΚΑΚΙ-ΓΣΦ συμμετείχε στο ατομικό Νεανικό Πρωτάθλημα Θεσσαλίας 2018. Συνολικά η Φαρσαλινή ομάδα κατέκτησε ένα κύπελλο και επτά μετάλλια.

Πρωταθλήτρια στη γενική κατάταξη των κοριτσιών η Κωνσταντίνα Δερέκα με 5 νίκες σε 5 αγώνες (και με πρόκριση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα).

Στη κατηγορία κάτω των 10 ετών στα κορίτσια 1η βγήκε η Στεργιανή Σκουμποτή, 2η η Σύλια Λύκου και 3η η Γεωργία Σκουμποτή.

Στο γκρουπ των αγοριών έως 10 ετών 2ος βγήκε ο Πέτρος Βουβαλούδης με 4 νίκες σε 5 αγώνες.

Στην κατηγορία κάτω των 8 ετών πρώτος ο Κωνσταντίνος Μπανάκας και τρίτος ο Δημήτρης Λύκος.

Συμμετείχαν επίσης με πολύ καλή παρουσία αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον, οι Γιώργος Μπανάκας, Γιώργος Βασιλόπουλος, Κωνσταντίνος Δίκαρος, Χρήστος Σκουμποτής και Δημήτρης Πλιάκας.

Νικητές αναδείχτηκαν οι παρακάτω:

Παίδες (Α14-Α16):

1ος Ζγουλέτας Ιωάννης (4β) και δωρεάν πρόκριση

2ος Κουκουλιάτας Σωτήριος (3β)

3ος Αντωνίου – Τραγούδας Ιωάννης (1,5β)

Παμπαίδες (Α12):

1ος Τζίκας Αθανάσιος (4,5β) και δωρεάν πρόκριση

2ος Δριστέλλας Νεοκλής (4,5β)

3ος Παπαναγιώτου Δημήτριος (3β)

Παμπαίδες (Α08-Α10):

1ος Πατρίκος Δημήτριος (4,5β) και δωρεάν πρόκριση

2ος Βουβαλούδης Πέτρος (4β)

3ος Βλάχος Θεόφιλος(4β)

Κορασίδες – Παγκορασίδες (Κ08-Κ16):

1η Δερέκα Κωνσταντίνα (5β) και δωρεάν πρόκριση

2η Τοζάρου Ιφιγένεια (4β)

3η Παπαναγιώτου Αργυρώ (3β).

Στις επιμέρους κατηγορίες, 1οι νικητές αναδείχτηκαν οι  Κουκουλιάτας Σωτήριος (Α14), Μπανάκας Κωνσταντίνος (Α08), Τοζάρου Ιφιγένεια (Κ16), Ζγουλέτα Αυταξία (Κ12) και Σκουμπωτή Στεργιανή (Κ10). Στους ανωτέρω η ΤΕΣΣΘ θα επιδοτήσει ένα μέρος των εξόδων από τη συμμετοχή τους στην τελική φάση των πανελληνίων πρωταθλημάτων.

Το ΔΣ της Τ.Ε.Σ.Σ. Θεσσαλίας  ευχαριστεί θερμά την Α.Σ.Α. Λάρισας για την άριστη διοργάνωση, την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την υποστήριξη που παρείχε, τους εθελοντές διαιτητές, καθώς και τους Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Αθανάσιο Παιδή, τον Δντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου κ. Κων/νο Νάστα, τον Δντή του 37ου Δημοτικού Σχολείου κ. Παύλο Γκουνέλα  και τους προπονητές σκακιού κ. Μιχάλη Αγγελή και Σπύρο Ναθαναήλ, οι οποίοι παραβρέθηκαν κατά τη λήξη των αγώνων και έκαναν τις απονομές στους νικητές.