Ηλιοφάνεια και βοριάδες την Κυριακή

Την Κυριακή ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά Ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι τοπικά 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε νότιους έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Λίγες τοπικές νεφώσεις στα Ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε νότιους έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αίθριος αναμένεται ο καιρός. Λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 23/04/2018

Την Δευτέρα στα δυτικά αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά θα αυξηθούν, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Στα υπόλοιπα θα είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα Ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.