Ψήνεται νέο κόμμα με πρόεδρο τον… Κούγια – Τα πάνω-κάτω στο πολιτικό σκηνικό

Ως πατέρας φροντίζει να κάνει τα πάντα για τα παιδιά του, να χαίρεται μαζί τους και να πίνουν νερό στ’ όνομά του. Είναι κάτι που συμβαίνει με τον Χρήστο και τη Μάϊρα. Ως ποινικολόγος, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Έχει διαπρέψει και εξακολουθεί να κάνει το ίδιο. Ως κοινωνικό ον δεν… πιάνεται . Με την άνεση που πάει στο Μέγαρο, με την ίδια άνεση μπορεί να βρεθεί στα μπουζούκια ή και σε σκυλάδικο ακόμη-ακόμη.

Γραβατωμένος σ’ ένα τηλεοπτικό πάνελ, αλλά και με κοντό παντελονάκι σ’ ένα γήπεδο, παίζοντας σήμερα σε κάποιον αγώνα παλαίμαχων. Στα νιάτα του ήταν… κανονικός ποδοσφαιριστής και καλός μάλιστα. Ως πρόεδρος και ιδιοκτήτης ΠΑΕ έχει ταυτισθεί με την ορθοπόδησή τους (Γιάννενα, Παναχαϊκή, Λάρισα) και με λογιών-λογιών επιτυχίες.

Εντάξει, κάποιες φορές απρόβλεπτος, αναρχοαυτόνομος, αυτοαναιρούμενος. Εδώ υπάρχει μια διαφορά. Τον παρατηρείς την ώρα που αγορεύει ή στις κοινωνικές συναναστροφές του και τον βρίσκεις συναρπαστικό, γοητευτικό. Νομική υπερεπάρκεια αφενός, αύρα αφετέρου. Αντίθετα, μέσα στην παραζάλη του ποδοσφαίρου είναι φορές που γίνεται άλλος άνθρωπος  και λέμε, ιδού ο Ιανός της εποχής μας. Δεν τον αδικώ διότι αντιλαμβάνομαι ότι εκείνη την ώρα «μιλάει» το ένστικτό του. Η υπερσυντηρημένη αυτοάμυνά του.

Από μια τέτοια πληθωρική, «εκρητική» προσωπικότητα, τι νομίζετε ότι ίσως θα ήθελε να κάνει στην πολυτάραχη ζωή του, που δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα;

Μη σας κουράζω. Απαντώ: Ν’ ασχοληθεί με την πολιτική!

Ε, από χθες πρωταγωνιστεί σ’ ένα τέτοιο κουβεντολόι ο Αλέξης Κούγιας! Κάτι σοβαρό «ψήνεται» στον χώρο της διάσπαρτης πατριωτικής κεντροδεξιάς που έρχεται να «δέσει» με αντίστοιχες πολιτικές παρεμβάσεις του Αλέξη Κούγια. Τελευταία παρέμβαση, όπως είναι γνωστό, η αναγραφή των επωνύμων του ήρωα πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου και των δυο φυλακισμένων στρατιωτικών μας Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλαντζη στις φανέλες των παικτών της ΠΑΕ Λάρισα για τον ημιτελικό αγώνα του κυπέλλου με την ΑΕΚ.

«Είναι γεγονός ότι μου προτάθηκε να ηγηθώ ενός πολιτικού σχηματισμού με έντονα κοινωνικοπατριωτικά χαρακτηριστικά και κολακεύτηκα από την τιμή που μου έγινε, γιατί διαπίστωσα ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία με σοβαρά χαρακτηριστικά. Στριφογυρίζει στο μυαλό μου η πρόταση, που σίγουρα χρήζει ιδιαίτερης και προσεκτικής επεξεργασίας. Την ερχόμενη εβδομάδα θα είμαι σε θέση να γίνω πιο κατατοπιστικός», αποκάλυψε στο sportdog.gr ο Αλέξης Κούγιας, λίγο μετά από μια σοβαρή επαφή του το απόγευμα της Πέμπτης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου δέχθηκε την πρόταση να ηγηθεί του εγχειρήματος.

Κι ενώ έτσι είχαν τα πράγματα το απόγευμα, το ίδιο βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Βεργίνα TV», ο γνωστός ανεξάρτητος χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, έχοντας πιθανώς οσμισθεί την εξέλιξη ή σαν κάτι να ήξερε, τόνισε πως «είναι ανάγκη οι κατακερματισμένες πατριωτικές δυνάμεις του τόπου να συνενωθούν υπό την ηγεσία μιας προσωπικότητας, για παράδειγμα, σαν αυτή του κ. Αλέξη Κούγια»!

Αφήστε λίγο τη φαντασία σας να… αυτοσχεδιάσει:

Ο Αλέξης αρχηγός κόμματος, ιδιοκτήτης ΠΑΕ, ποινικολόγος περιωπής. Ωραία  «μπάλα» θα βλέπουμε!

Πηγή: sportdog.gr