Οι εφοριακοί πήραν τα λεφτά εγώ πήρα μόνο 80.000 ευρώ

Με κορυφαία στιγμή την απολογία του ενός εκ των έξι συνολικά κατηγορουμένων συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα η δίκη για το σκάνδαλο των Φαρσάλων και την «εξαφάνιση» των 3,8 εκατομμυρίων ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο.

Είναι ο ένας από τους δύο ιερείς που εμπλέκονται στην υπόθεση(οι άλλοι 4 είναι εφοριακοί) ο και ο οποίος εξήγησε από τη δική του πλευρά πως γινόταν η δουλειά με τις παραποιημένες μισθοδοτικές καταστάσεις,  πως εκδίδοταν οι επιταγές, πως εκταμιευόνταν  από την τράπεζα αλλά και ποιοι πήραν τα χρήματα.

Ο ιερέας που είναι σήμερα κρατούμενος, έστρεψε τα βέλη του σε εφοριακούς που είχαν υψηλές θέσεις στη ΔΟΥ Φαρσάλων λέγοντας μεταξύ άλλων πως αυτοί πήραν τα χρήματα.

Ξεκαθάρισε πως δεν είχε καμία σχέση με την παραποίηση των στοιχείων καθώς απλά μετέφερε «σφραγισμένες τις καταστάσεις από τον αρχιερατικό επίσκοπο στην εφορία».

Όσον αφορά στην αμοιβή του ισχυρίστηκε πως απλά έπαιρνε «λίγα χρήματα κάθε φορά» με το συνολικό του όφελος να φτάνει στις 80.000 ευρώ, λεφτά που όπως τόνισε τα πήρε γιατί τα είχε ανάγκη.

Όταν μάλιστα σκέφτηκε να μιλήσει για ό,τι συνέβαινε, είπε πως δέχθηκε σοβαρές απειλές τόσο ευθέως όσο και τηλεφωνικά.

Στάθηκε στο γεγονός πως του έκαψαν το σπίτι κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο σχετίζεται άμεσα με την υπόθεση.

Εν τέλει συμπέρανε πως είναι ο μόνος που την πληρώνει από την «ιστορία» καθώς βρίσκεται στη φυλακή ενώ «όλοι οι άλλοι είναι έξω».

Ο ιερέας δέχτηκε σκληρή κριτική από τον εισαγγελέα της έδρας, που το ζήτησε επίμονα να πει που έχει κρυμμένα τα 3,8 εκατομμύρια,  λεφτά που τα έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός την ώρα που περνάει τόσο δύσκολα οικονομικά.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του περιέπεσε σε πολλές αντιφάσεις, πράγμα που έγινε αντιληπτό στην αίθουσα και υπογραμμίστηκε από την έδρα του Τριμελούς εφετείου κακουργημάτων Λάρισας.

Εφημερίδα Ελευθερία