ΚΕΠ Υγείας – Ιατρική Ομιλία και Ιατρικές Εξετάσεις στο Ευύδριο

To ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Φαρσάλων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Ευυδρίου «Μελίνα», διοργάνωσε την Τετάρτη 18/04/2018 και ώρα 06:30μ.μ., Ιατρική Ομιλία με θέμα «Κοινές Λοιμώξεις και αντιμετώπιση τους» σε συνδυασμό με Ιατρικές Εξετάσεις. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Ευυδρίου και ομιλητής ήταν ο Ιατρός Παναγιώτης Γιαννάκος.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε η Βάνα Χαροκόπου, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μελίνα η οποία ευχαρίστησε τον Δήμο Φαρσάλων και ιδιαιτέρως την Κυριακή Παναγιωτοπούλου Πρόεδρο ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ για την συνεργασία και δεσμεύθηκε για μελλοντική συνεργασία σε ιατρικές δράσεις.

Η Κυριακή Παναγιωτοπούλου αμέσως μετά αναφέρθηκε στον ρόλο του ΚΕΠ Υγείας που είναι να διασύνδεει τις υπηρεσίες υγείας του Δήμου αλλά και όλων των φορέων που ασχολούνται με προγράμματα πρόληψης και προαγωγής υγείας. Ο κάθε πολίτης θα μπορεί να επικοινωνεί με το ΚΕΠ Υγείας ή να επισκέπτεται τον χώρο του, ώστε να ενημερώνεται για θέματα προληπτικής υγείας. Στα Φάρσαλα στεγάζεται μέσα στο ΚΕΠ του Δήμου μας δίπλα στο Δημαρχείο. Επίσης είναι υποχρεωμένο να διοργανώνει ενημερωτικές ημερίδες Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης των δημοτών. Ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας Φαρσάλων που θα γίνουν στις 17 Μαΐου στα Φάρσαλα, σε συνδυασμό με Ημερίδα για τις ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ. Στην συνέχεια ευχαρίστησε τον Σύλλογο Γυναικών Ευυδρίου «Μελίνα», ο οποίος διοργάνωσε αυτή την ωραία εκδήλωση με μεγάλο ενδιαφέρον, θέλοντας να ενημερώσει, και να ευαισθητοποιήσει  τα μέλη του σε θέματα προληπτικής Ιατρικής. Και προσπαθώντας να ξεφύγει από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις. Και φυσικά ευχαρίστησε τον  Ιατρό Παναγιώτη Γιαννάκο, για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση του Δήμου, γιατί είναι πολύ σημαντικό νέοι άνθρωποι, λαμπροί επιστήμονες να περιβάλουν με αγάπη τους συνανθρώπους τους και να συμμετέχουν σε τόσο σημαντικές  διοργανώσεις, έτσι ώστε οι δημότες να μπορούνε να κάνουνε ερωτήσεις και να λαμβάνουν απαντήσεις για θέματα που τους απασχολούν.

Αμέσως μετά η Αντιδήμαρχος Σοφία Ταστεμίρογλουκαι ο Διευθυντής του σχολείου Αδάμος Μπελιώκαςχαιρέτησαν την εκδήλωση, και ο Ιατρός ξεκίνησε την παρουσίαση τους θέματος. Στην συνέχεια ακολούθησε μέτρηση αρτηριακής πίεσης και μέτρηση κορεσμού.  

φωτο: Αντωνόπουλος Κ. – Ζάντζα Β.

Πηγή: farsala.gr