Ο καιρός της Τετάρτης

Λίγες νεφώσεις στα βόρεια, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες αναμένονται την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά των δυτικότερων περιοχών. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, τις πρωινές ώρες, στα δυτικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι, με ένταση 3 με 5 μποφόρ και από τη νύχτα τοπικά 6 μποφόρ.

Για την Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, με ένταση 3 με 4 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι στα ανατολικά θα φτάσουν πρόσκαιρα τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 ως 23 βαθμούς Κελσίου, όμως στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και προς το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 10 ως 20 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη θα εμφανιστούν λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και προς το μεσημέρι στην Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ αναμένεται βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, από τη νύχτα τοπικά ως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 08 ως 21 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 12 ως 23 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά Ελλάδα, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις,  παροδικά πιο πυκνές, με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 4 και από τη νύχτα τοπικά ως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 10 ως 24 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ από το μεσημέρι αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς – και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις – με ένταση 3 ως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 15 ως 23 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη τοπικά ως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, όμως βαθμιαία στα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ και από τη νύχτα τοπικά 6. Στα νότια θα είναι βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 15 ως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Για την Πέμπτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και από τις μεσημβρινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες στα δυτικά.

Θα πνέουν βοριάδες, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.