Με λασποβροχές ξεκινάει η βδομάδα

Την Δευτέρα στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά και από αργά το απόγευμα και στο Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις τοπικά 7 μποφόρ στα πελάγη με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι και από τα δυτικά.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Πιθανότητα τοπικών βροχών από το μεσημέρι κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 14 και 24 βαθμών Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά σταδιακά πυκνότερες. Από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική  Μακεδονία και βαθμιαία και στα υπόλοιπα.  Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 με 7 στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτιοδυτικού 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 ως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα Ηπειρωτικά η ελάχιστη κατά τόπους θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο ανατολικοί-νοτιοανατολικοί τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 ως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα Ηπειρωτικά η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται αραιές  νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 ως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ που το βράδυ από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 ως 23 και στην Κρήτη τοπικά έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησαπροβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια θα είναι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 ως 24 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για 17/04/2018

Την Τρίτη στα βόρεια και πρόσκαιρα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα Ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά όπου θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι δυτικοί εντάσεως 3 με 4 και πρόσκαιρα στα νότια πελάγη έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.