Γιλντιρίμ: κατεβάσαμε την ελληνική σημαία από βραχονησίδα στο Αιγαίο

Τούρκοι κατέβασαν την ελληνική σημαία από βραχονησίδα στο Αιγαίο, υποστήριξε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Τούρκος Πρωθυπουργός μίλησε για ένα άγνωστο περιστατικό στο Αιγαίο, αναφερόμενος στην ένταση που επικρατεί στην περιοχή.

«Βλέπουμε ότι γίνονται πρωτοβουλίες παρόμοιες με εκείνες των Ιμίων. Βλέπουμε ότι υπήρξε πρωτοβουλία προκειμένου να υψωθεί η ελληνική σημαία στο νησί Ανθρωποφάς (μικρό νησάκι που ανήκει στο νησί Φούρνοι). Η ακτοφυλακή μας επενέβη καταλλήλως και κατέβασε τη σημαία από εκεί», υποστήριξε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Γιλντιρίμ αμφισβήτησε το καθεστώς των βραχονησίδων του συμπλέγματος: «Κάποιες φορές η γείτονα μας Ελλάδα προβαίνει σε δραστηριότητες οι οποίες αυξάνουν την ένταση στη θάλασσα του Αιγαίου, και μάλιστα τον τελευταίο καιρό προκαλεί την προσοχή ότι έχουν αυξηθεί αυτές οι παραβιάσεις. Υπάρχουν βραχονησίδες που δεν είναι ξεκάθαρο το καθεστώς ιδιοκτησίας τους».

Ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους, ο Τούρκος Πρωθυπουργός έστειλε απειλητικό μήνυμα στην Αθήνα: «Η συμβουλή μας προς την Ελλάδα είναι να μείνει μακριά από προκλήσεις που αυξάνουν την ένταση και να κινείται με βάση το δίκαιο καλής γειτονίας. Να μην θεωρεί κανείς ότι θα υποχωρήσουμε».

Πηγή: ant1news.gr