Πάλεψε κόντρα στον πρωτοπόρο η Ακαδημία

Η Ακαδημία του Αχιλλέα Φαρσάλων πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της κόντρα στον πρωτοπόρο του πρώτου ομίλου της Β ΕΠΣΛ κατηγορίας Προμηθέα Λάρισας, όμως βρέθηκε πίσω στο σκορ έπειτα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο πρώτο μέρος και εν τέλει γνώρισε την ήττα με σκορ 1-3, στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής.

Έτσι οι κιτρινόμαυροι βρίσκονται στην 13η θέση με 9 βαθμούς όντας στο -5 από την Μάνδρα και την παραμονή στην κατηγορία.
Στα της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι όπως ήταν αναμενόμενο είχαν την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας, όμως δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί μην μπορώντας να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων.

Αυτό έγινε με έναν ανορθόδοξο τρόπο στο 30′ όταν ο Αρσένης κέρδισε τις κόντρες από τον Γιαννούλα και τον Δημακόπουλο, μπήκε στην περιοχή, βρέθηκε απέναντι απο τον Αγγέλη με τον τερματοφύλακα της Ακαδημίας να τον ανατρέπει και τον διαιτητή της αναμέτρησης να δείχνει την άσπρη βούλα.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πότσης ο οποίος δεν λάθεψε και πέτυχε το 0-1.

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι απείλησαν με ένα μακρινό σουτ του Βαλαβάνη, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν κάποιες ημιτελής προσπάθειες με τους Αρσένη και Παπαδόντα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έχασαν μια καλή στιγμή στο 53′ όταν ο Παπάδόντας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση έκανε το πλασέ η μπάλα σταμάτησε στους αμυντικούς και στην επαναφορά ο Πρισακάρου αστόχησε εξ επαφής.

Οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να γίνουν πιο απειλητικοί, όμως σε δύο περιπτώσεις δεν ολοκλήρωσαν τις επιθετικές προσπάθειες τους.

Εν τέλει στο 70′ έπειτα από όμορφη σέντρα του Πατσιούρα από τα δεξιά ο Παΐτερης με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για δεύτερη φορά.

Ενώ πέντε λεπτά αργότερα με ίδιο ακριβώς τρόπο και σέντρα του Πατσιούρα ο Παπαδόντας αυτή την φορά νίκησε από κοντά τον Αγγέλη και πέτυχε το 0-3.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν στο 87′ όταν ο Βαλαβάνης έκανε όμορφη πάσα στην πλάτη της άμυνας και ο Τζιτζιφλής με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-3.

Οι Συνθέσεις

Ακαδημία Αχιλλέα Φαρσάλων (Αρίστος Παπαγεωργίου): Αγγέλης, Δημακόπουλος, Ντινιαρόπουλος, Γιαννούλας, Γιαννολόπουλος, Βαλαβάνης, Αλμυριώτης (65′ Δημουλάς Σωκράτης), Τσάτσος (70′ Τζιτζιφλής), Σουφλέρης (66′ Δημουλάς Δημήτρης), Παπακωνσταντίνου, Ζαφειρούλης (46′ Μπατζράμι).

Προμηθέας Λάρισας (Βαγγέλης Στεφανής): Ιωαννίδης, Πατσούρας (88′ Χριπάτσιος), Κολοκυθόπουλος (50′ Παΐτερης), Πότσης Ηλιόπουλος, Σκαφιδάς, Πατσιούρας Δ. (88′ Πατσιούρας Β.) Καραχάλιος, Πρισακάρου (50′ Κοτρώτσος), Αρσένης, Παπαδόντας.