Η καλοκαιρία συνεχίζεται – “Πρωταγωνιστής” ο ήλιος

Το Σάββατο αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη  λόγω ομίχλης τις πρωινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα βαθμιαία στα ανατολικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 12 και 26 βαθμών Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις που σταδιακά από τα δυτικά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία στα ανατολικά ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 ως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 ως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Βαθμιαία αραιές  νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 ως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια τοπικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές στην Κρήτη τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 ως 23 και στην Κρήτη τοπικά 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα βόρεια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 ως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 15/04/2018

Την Κυριακή αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα Ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στα δυτικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι-βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα δυτικά ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.