Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία – «μίνι» Καλοκαίρι μέσα στην Άνοιξη

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά στα ανατολικά 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά από το απόγευμα βόρειοι έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 11 και 25 βαθμών Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη το πρωί. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 ως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα στα ορεινά, κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία στα ανατολικά ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 ως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα σημειωθούν το μεσημέρι-απόγευμα στα ορεινά, κυρίως της Ηπείρου. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία στο Ιόνιο βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 ως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες  νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια ανατολικοί-βορειοανατολικοί. Σταδιακά βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και σταδιακά από το μεσημέρι στις Κυκλάδες βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 ως 24 και στην Κρήτη τοπικά 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα Δωδεκάνησα ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 ως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 14/04/2018

Το Σάββατο αναμένονται λίγες νεφώσεις κυρίως στη βόρεια Ελλάδα που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.