Τσίπρας: βαθιά ευγνωμοσύνη και οδύνη για τον σπουδαίο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας

Την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας για όσα προσέφερε και την θλίψη όλων των Ελλήνων για τον χαμό του πιλότου του Mirage που κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου εκφράζει ο Πρωθυπουργός.

Σε συλλυπητήριο μήνυμα του, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει:

“Σήμερα χάσαμε ένα σπουδαίο πιλότο της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που έφυγε την ώρα του καθήκοντος.

Η οδύνη όλων μας είναι μεγάλη. Η σκέψη μας βρίσκεται στην οικογένεια και τους συναδέλφους του.

Εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας εκφράζω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια”.

Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωση του για τον θάνατο του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, Γιώργου Μπαλταδώρου, τονίζει ότι «εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο του Σμηναγού μας Γιώργου Μπαλταδώρου. Έδωσε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας».

Όπως υπογραμμίζει ο Προέδρος της ΝΔ, «του οφείλουμε ευγνωμοσύνη, τον τιμούμε ως ήρωα και θα σταθούμε δίπλα στους δικούς του».

Και η δήλωση του κ. Μητσοτάκη καταλήγει αναφέροντας, «η μνήμη του ας γίνει πηγή θάρρους για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Και έμπνευση συνετής αποφασιστικότητας για ολόκληρο το λαό μας».

Την είδηση για τον νεκρό πιλότο ανακοίνωσε, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της Π.Α.», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση τους για τον θάνατο του ήρωα – πιλότου αναφέρει, «Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον θάνατο του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας Γ. Μπαλταδώρου   που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος.  Στην οικογένεια του εκλιπόντα, και στα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια».

Ο αρμόδιος Τομεάρχης της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, σε ανάρτηση του στο Twitter αναφέρει, «Θρήνος για την Ελλάδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του πιλότου μας και στην Πολεμική Αεροπορία. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του  ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, επίσης σε ανάρτηση του στο Twitter αναφέρει, «Νεκρός ο πιλότος του Mirage 2000-5. Έχασε την ζωή του υπηρετώντας την πατρίδα μας. Έφυγε αλλά δεν θα ξεχαστεί».

Το γραφείο τύπου του ΚΚΕ σε ανακοίνωση του αναφέρει. «Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου πιλότου του μαχητικού αεροσκάφους. Οι Έλληνες πιλότοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να αντιμετωπίσουν την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, η οποία κλιμακώνεται στο πλαίσιο της γενικότερης όξυνσης στην περιοχή, και με την ανοχή του ΝΑΤΟ.

Από την πρώτη στιγμή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, επικοινώνησε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Φ. Κουβέλη, προκειμένου να ενημερωθεί για το τραγικό συμβάν».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζει σε ανάρτηση του, «Άλλος ένας πιλότος έπεσε στο Αιγαίο υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας. Τα συλλυπητήριά μου στη μεγάλη οικογένεια της πολεμικής αεροπορίας καθώς και στην οικογένεια και τους φίλους του. Ο θάνατός του ας μας κάνει όλους πιο συνετούς».

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του του χειριστή του Mirage της Πολεμικής Αεροπορίας, Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, εξέδωσε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

«Ένας γενναίος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, ο Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος, έπεσε στο καθήκον. Η θλίψη μας είναι μεγάλη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και όλα τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας», αναφέρει η ανακοίνωση του Κινήματος.

Πηγή: ant1news.gr