Συντριβή Mirage 2000 που αναχαίτιζε τουρκικό αεροσκάφος

Μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη κοντά στην Σκύρο, στη διάρκεια επιχείρησης αναχαίτισης τουρκικού αεροσκάφους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το μαχητικό αεροσκάφος μας κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή εννέα μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό του πιλότου, η τύχη του οποίου αγνοείται.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση Τύπου του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας: «Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου. Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του».

Στην επιχείρηση έρευνας-διάσωσης του χειριστή κι εντοπισμού του αεροσκάφους συμμετέχουν η φρεγάτα “ΨΑΡΑ” του Πολεμικού Ναυτικού, δύο ελικόπτερα Sikorsky, ένα Super Puma κι ένα Chinook στο οποίο επιβαίνει μονάδα των ΟΥΚ. Στην επιχείρηση συμμετέχει και το Λιμενικό Σώμα με τέσσερα σκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ψαράδες που βρίσκονται στην περιοχή και συμμετέχουν στις έρευνες, έχουν εντοπιστεί συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους στην θάλασσα, καθώς και το κράνος του πιλότου.

Αμέσως μεταδόθηκε η είδηση της συντριβής του ελληνικού αεροσκάφους και στη γειτονική Τουρκία, όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Ζαχαράκη.

Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια, η  ιστοσελίδα ‘Χαμπέρτουρκ’ μεταδίδει ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δηλώνουν πως την ώρα που έπεσε το ελληνικό πολεμικό δεν υπήρχε κανένα τουρκικό σκάφος στην περιοχή, ενώ και το ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαψεύδει σενάρια περί κατάρριψης του ελληνικού αεροσκάφους απο τουρκικό μαχητικό.

Τελευταία ενημέρωση 15:27

Πηγή: ant1news.gr