Οριστικό: ο Παναθηναϊκός φεύγει από την Euroleague!

Στα άκρα οδηγήθηκαν οι ήδη διαταραγμένες σχέσεις μεταξύ της Euroleague και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αφού τελικά δεν βρέθηκε κοινό σημείο επαφής ανάμεσα στις δυο πλευρές κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των μετόχων που άρχισε σήμερα Πέμπτη στην Μαδρίτη.

Στην σύσκεψη συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των 11 ομάδων που έχουν εγγυημένο συμβόλαιο με τη διοργάνωση και ο ισχυρός άνδρας των πράσινων έθεσε θέμα εκλογών το καλοκαίρι, πρόταση που έγινε αποδεκτή από τον εκτελεστικό διευθυντή της Euroleague.

Ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα της τιμωρίας του από την Euroleague για σχόλιό του στο Instagram, αλλά και στο ζήτημα των εσόδων από τη διοργάνωση, τα οποία σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, υπολείπονται αρκετά από τη συνολική επένδυση των ομάδων που συμμετέχουν.

Κι ενώ τα πράγματα φαίνοντας ότι θα παραμείνουν στην λογική του «ψυχρού πολέμου» ως το καλοκαίρι που θα γινόντουσαν και οι εκλογές, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ζήτησε από τις ομάδες-μετόχους της EuroLeague να εξετάσουν το ενδεχόμενο μείωσης της ποινής που του έχει επιβληθεί.

Σύμφωνα με το καταστατικό της διοργάνωσης τέτοια απόφαση μπορεί να πάρει μόνο ο CEO της EuroLeague και ο Τζόρντι Μπερτομέου με τη σειρά του, ζήτησε από τις ομάδες να στηρίξουν ή να απορρίψουν το αίτημα του ισχυρού άνδρα της «πράσινης» ΚΑΕ.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη καθώς οι ομάδες δήλωσαν ότι επιθυμούν να τηρηθούν οι κανόνες της διοργάνωσης.

Μερικά λεπτά μετά την αποχώρησή του από την συνεδρίαση, ο κ. Γιαννακόπουλος με σχετική ανάρτηση στα social media, εξήγησε ότι αποχωρεί η ομάδα από την EuroLeague για να επιστρέψει, «εκεί που πάντα ανήκει», εννοώντας βέβαια τις διοργανώσεις της FIBA.

Η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Euroleague για τον Παναθηναϊκό:

Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέτασε τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, συμπεριλαμβανομένου και του φακέλου που είχε πρόσφατα μοιραστεί σε πολυάριθμα Μέσα ενημέρωσης στην Ευρώπη.

Όλοι οι σύλλογοι, με μοναδική εξαίρεση τον Παναθηναϊκό, συμφώνησαν ομόφωνα ότι τέτοιες δηλώσεις προκαλούν ζημιά στην EuroLeague. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των μετόχων της ECA καταδικάζουν τη συμπεριφορά του κ. Γιαννακόπουλου και του ζητούν να σταματήσει αμέσως τις δηλώσεις του.

Οι σύλλογοι υπενθύμισαν κατηγορηματικά στον Παναθηναϊκό και στον ιδιοκτήτη του ότι υπάρχουν εσωτερικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για να εκφράσουν αποκλίσεις ή ερωτήσεις όπως επανειλημμένα έχουν εγκριθεί από τους μετόχους, συμπεριλαμβανομένου και του Παναθηναϊκού. Επίσης, όλοι οι Σύλλογοι εξέφρασαν τον τον απόλυτο σεβασμό προς τον Παναθηναϊκό ως ιστορικό θεσμό του ευρωπαϊκού μπάσκετ και μέτοχο της ECA.

Ο κ. Γιαννακόπουλος ζήτησε από τους παρευρισκόμενους μετόχους της ECA να εξουσιοδοτήσουν τον διευθύνοντα σύμβουλο της μπάσκετ της EuroLeague να του δώσει αμνηστία στην ποινή που του έχει επιβληθεί για απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα. Οι σύλλογοι απέρριψαν ομόφωνα αυτό το αίτημα, μετά από το οποίο ο κ. Γιαννακόπουλος έφυγε δυστυχώς από τη συνάντηση πριν από τη σύναψή του.

Πηγή: ant1news.gr