Νεκρός ο πιλότος του Mirage 2000 που συνετρίβη στο Αιγαίο

Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου του μοιραίου Mirage 2000-5, καθώς βρέθηκε νεκρός.

Το μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται εννέα μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε απογειωθεί για να αναχαιτίσει τουρκικό αεροσκάφος.

Την είδηση για τον νεκρό πιλότο ανακοίνωσε, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

“Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ” αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Όπως ανέφερε νωρίτερα η ανακοίνωση Τύπου του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας: «Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου. Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του».

Εκτός από την Πολεμική Αεροπορία, στην επιχείρηση συμμετείχε και το Λιμενικό Σώμα με τέσσερα σκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ο άτυχος Πιλότος

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος είναι ο πιλότος του μοιραίου Mirage 2000-5 που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή εννέα μίλια βορειονατολικά της Σκύρου.

Ο 34χρονος πιλότος ήταν ενταγμένος στο δυναμικό της 331 Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας. Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο μικρών παιδιών.

Πηγή: ant1news.gr