Γεωργιάδης από Λάρισα: «Δεν είμαι εδώ για να δώσω χρίσματα»

Στη Λάρισα βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπεύθυνος Τομεάρχης για τη Θεσσαλίας Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς και στελέχη του κόμματος.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η ΝΔ είναι πανέτοιμη για εκλογές. «Μπορούμε οποτεδήποτε να κάνουμε εκλογές. Οι πολιτικές εξελίξεις είναι τέτοιες που όσες διαβεβαιώσεις και όσους όρκους να κάνει ο κ.Τσίπρας για το Σεπτέμβρη του 2019 αυτό μπορεί να συμβεί, οποτεδήποτε», είπε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Μάλιστα μιλώντας για το εάν είναι καλή στιγμή αυτή με πληθώρα εθνικών θεμάτων να γίνουν εκλογές υπογράμμισε ότι «Πιστεύουμε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι καθόλα ανεπαρκής πιστεύω ότι όσο γρηγορότερα γίνουν οι εκλογές τόσο το καλύτερο. Έχουμε μια κυβέρνηση που για το επεισόδιο στη Ρω άλλη άποψη έχει ο πρωθυπουργός και άλλη ο υπουργός Άμυνας. Διαφωνούν σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής».

Αναφερόμενος σε λύση για το Σκοπιανό τόνισε ότι η ΝΔ θα την ήθελε. «Θέλουμε σταθερότητα στα Βαλκάνια. Τα Σκόπια θα πρέπει να κάνουν μια τέτοια πρόταση στον ελληνικό λαό, που να ικανοποιεί τις ευαισθησίες του. Η ΝΔ θα υποστηρίξει μια λύση που ο Ελληνικός Λαός θα επιθυμεί. Η όποια λύση πρέπει να εχει την κυβερνητική πλειοψηφία», υπογράμμισε.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο Σκοπιανό και δεν απέκλεισε αυτό να είναι η αιτία που θα προκληθούν άμεσα εκλογές. «Το Σκοπιανό είναι ένα ζήτημα το οποίο μπορεί να προκαλέσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα», σημείωσε.

Αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές ανέφερε ότι τις προβλέπει το καταστατικό του κόμματος υποστηρίζοντας ότι «αυτές θα γίνουν μέσα σε κλίμα ομόνοιας και όχι αντιδικίας. Άλλωστε «εχθρός» μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές και καλό είναι να εκφράζονται», παρατήρησε.

Μιλώντας για τα χρίσματα που αναμένεται να δοθούν από τη ΝΔ αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές ξεκαθάρισε «ότι δεν θα τα δώσει ο ίδιος αλλά είναι κεντρική απόφαση που θα ληφθεί από τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Η δική μου αρμοδιότητα τελειώνει στο στάδιο που θα εκφράσω διάφορες απόψεις για διάφορα κόμματα». Μιλώντας για το νυν Περιφερειάρχη Κώστας Αγοραστό μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το έργο του και προέβλεψε ότι «θα είναι άλλα 5 χρόνια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας». ¨Όταν όμως ρωτήθηκε αν με τα καλά του λόγια δίνει και το χρίσμα τόνισε ότι «χρίσματα εγώ δεν δίνω».

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές υπογράμμισε ότι στόχος είναι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στη ΝΔ να είναι και στους επτά δήμους της περιοχής. Δεν απέκλεισε τις προκριματικές εκλογές υποψηφίων κάτι που όπως διευκρίνισε δεν υπάρχει ως διαδικασία στο κόμμα. Τέλος ξεκαθάρισε ότι αυτή του η επίσκεψη δεν θα σηματοδοτήσει και διαβεβαίωση προς κάποια πρόσωπα ότι θα μπουν στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. «Δεν μπορώ να παράσχω τέτοιες διαβεβαιώσεις. Δεν δίνω χρίσματα», τόνισε με νόημα.

Πηγή: http://www.larissanet.gr/2018/04/12/georgiadis-apo-larisa-den-eimai-edo-gia-na-doso-chrismata/