Άνοδος της θερμοκρασίας με σκόνη

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και νότια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα νότια ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 11 και 25 βαθμών Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη το πρωί. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα στα δυτικά. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα σημειωθούν στα Ηπειρωτικά το μεσημέρι-απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες  νεφώσεις στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 ως 25 βαθμούς Κελσίου.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 ως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και βαθμιαία από τα νότια αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 ως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 13/04/2018

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια Ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και τοπικά στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 και βαθμιαία 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.