Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Μνήμες Φτιαγμένες από Λυγμό» από τον Σύλλογο Μικρασιατών Επαρχίας Φαρσάλων

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων, η παρουσίαση της νέας έκδοσης του Συλλόγου Μικρασιατών Επαρχίας Φαρσάλων με την ονομασία «Μνήμες Φτιαγμένες από Λυγμό».

Η πρώτη έκδοση δημιουργήθηκε πριν το 19ο Πανελλήνιο Γαβούστιμα, που διεξήχθη στην πόλη μας τον Αύγουστο του 2017 και είχε την ονομασία «Μάνα Καππαδοκία» , ενώ την επιμέλεια και την χρηματοδότηση είχε αναλάβει ο Δήμος Φαρσάλων, ως παρακαταθήκη στον τοπικό Σύλλογο, για το οποίο έκανε αναφορά η αρχαιολόγος του Δήμου Φαρσάλων κ. Βάσω Νούλα.

Η δεύτερη έκδοση η οποία και παρουσιάστηκε χθες, έγινε με την χρηματοδότηση του τοπικού συλλόγου με την ονομασία «Μνήμες Φτιαγμένες από Λυγμό» και ουσιαστικά αποτύπωνε τον απολογισμό του 19ου Γαβουστίματος, το οποίο παρουσίασε ο Συμεών Κοιμίσογλου (εκπαιδευτικός).

Στην συνέχεια ακολούθησαν τα χορευτικά του συλλόγου, καθώς και η χορωδία υπό την διεύθυνση του Μαέστρο Κώστα Χριστοδούλου, όπου τραγούδησαν και χόρεψαν τραγούδια από την Ανατολή.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Επαρχίας Φαρσάλων κ. Βάσω Κοντοπούλου, ενώ στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ. Δημ. Μπαμπανίκας, κ. Απ. Κυριαζής, ο πρόεδρος ΟΠΑΚΠΑ Κων. Δερλός, η πρόεδρος ΔΗΚΕΦΑ κα. Κυρ. Παναγιωτοπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιωρ. Αρσενόπουλος, η πολιτευτής ν. Λάρισας της ΝΔ κα. Ελένη Αξιόγλου, πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων.