Oθόνες iPhone 8 από επισκευή τρίτων παύουν να λειτουργούν στην iOS 11.3

Αν και είναι καλό να έχετε κάθε φορά την πιο πρόσφατη αναβάθμιση στην συσκευή σας κάποιες φορές αυτή μπορεί να οδηγήσει στην μη ομαλή λειτουργία της. Πέρυσι σας είχαμε αναφέρει ένα περιστατικό που το Touch ID σταμάτησε να δουλεύει σε iPhone 7 συσκευές που είχαν δεχτεί αντικατάσταση στην οθόνη τους από ένα επισκευαστικό κέντρο τρίτων. Σήμερα ένα παρόμοιο θέμα έκανε την εμφάνιση του…

Αυτή την φορά το πρόβλημα παρουσιάζεται σε χρήστες iPhone 8 συσκευών. Έτσι λοιπόν αυτοί που αντικατέστησαν πρόσφατα την οθόνη της συσκευής σε ένα επισκευαστικό κέντρο τρίτων παρατήρησαν έντρομοι πως μετά την αναβάθμιση στην iOS 11.3 η οθόνη σταμάτησε να λειτουργεί.

Αυτό γιατί μάλλον η Apple χρησιμοποιεί ένα ειδικό microchip που ταυτίζεται με την οθόνη της συσκευής. Όταν λοιπόν ένα επισκευαστικό κέντρο τρίτων κάνει αντικατάσταση στην οθόνη της συσκευής θα πρέπει να κάνει και αναβάθμιση του chip αυτού διαφορετικά το iOS αυτόματα απορρίπτει οποιαδήποτε ενέργεια του χρήστη στην οθόνη αυτή.

Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο για το αν η Apple θα δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό ή όχι. Πολλά επισκευαστικά κέντρα τρίτων ήδη έχουν ανακοινώσει πως δεν θα δεχτούν iPhone 8 για επισκευές εξαιτίας αυτού του λόγου.

Να τονίσουμε επίσης πως παρόμοια περιστατικά είχαμε τόσο με το Touch ID των iPhones αλλά και με τον αισθητήρα φωτός του iPhone X που η αλλαγή του από επισκευαστικό κέντρο τρίτου αυτόματα απενεργοποιεί το Face ID.

Βέβαια για τα παραπάνω και επειδή έχουν να κάνουν με την ασφάλεια του χρήστη η αυστηρή πολιτική της Apple και στον τομέα των επισκευών από μη εξουσιοδοτημένα service έχει μια βάση και λογική.

Στην περίπτωση όμως της αντικατάστασης της οθόνης κάπου χάνεται αυτή η ισορροπία και επαληθεύετε για ακόμη μια φορά η μακρά διαμάχη που έχουν τα επισκευαστικά κέντρα τρίτων με την Apple και τις συσκευές της.

Πολλές φορές η Apple κάνει πίσω και με αναβάθμιση της έκδοσης του λογισμικού της λύνει τέτοια προβλήματα…Barack

Πηγή: appleworldhellas.com