Ανοιξιάτικες βροχές και σκόνη την Τετάρτη

Την Τετάρτη αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια να εκδηλωθούν πρόσκαιρες ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα πελάγη τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως τις πρωινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Για την Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Από το βράδυ αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 10 και 24 βαθμών Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Από το βράδυ αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 ως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Από το απόγευμα και από τα δυτικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές. Από το απόγευμα αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και σταδιακά στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 ως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και είναι πιθανό κυρίως στα βόρεια να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Από το βράδυ αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 ως 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 4 και σταδιακά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 ως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 ως 23 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για 12/04/2018

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στα νότια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.