Ο καιρός την Τρίτη του Πάσχα

Αραιές νεφώσεις, οι οποίες αργά τη νύχτα στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν, αναμένονται την Τρίτη του Πάσχα, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, χωρίς τις πρωινές ώρες να αποκλείεται και η εμφάνιση ομίχλης.

Οι άνεμοι, μεταβλητοί ασθενείς και στο ανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί, θα φτάσουν πρόσκαιρα ως τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως στα νότια της επικράτειας.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 12 και 25 βαθμών Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, ο καιρός αναμένεται να είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις να κάνουν σταδιακά την εμφάνιση τους. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα γίνουν  νότιοι-νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 ως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και σταδιακά αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες αργά τη νύχτα στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 ως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός γενικά θα είναι αίθριος, ενώ βαθμιαία θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις. Προβλέπονται ανεμοι μεταβλητοί, εντάσεως 3 ως 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 10 ως 26 βαθμούς Κελσίου.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν βοριάδες, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 ως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ από το βραδύ αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί, με ένταση ως 4 και πρόσκαιρα ως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 ως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη του Πάσχα

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές, με πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς βροχές στα
δυτικά, κεντρικά και βόρεια, προβλέπονται για την Τετάρτη του Πάσχα.

Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 και στα δυτικά ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, με ένταση τοπικά ως 5 μποφόρ, ευνοώντας την μεταφορά σκόνης από την Αφρική, κυρίως στις δυτικές περιοχές. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως στις νότιες περιοχές.Super