Αναβίωσε το τοπικό έθιμο του Διπλού Σταυρωτού Χορού στο Δίλοφο Φαρσάλων – (vid)

Για ακόμη μια χρονιά αναβίωσε το τοπικό έθιμο του Διπλού Σταυρωτού Χορού στο Δίλοφο Φαρσάλων. Ο Διπλός Σταυρωτός Χορός συμβολίζει την ενότητα των Ελλήνων και το «Χριστός Ανέστη» που ψάλλεται από τους νέους και όλους τους παρευρισκομένους και αφορούσε στην εξέγερση των Ελλήνων κατά των Τούρκων.

Οι  συγκεκριμένες εκδηλώσεις αναβιώνουν κάθε χρόνο την Τρίτη μέρα του Πάσχα,  με την τελετή του εσπερινού στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Δίλοφο Φαρσάλων.

Κατόπιν ακολούθησε ομιλία του γραμματέα του Αγροτικού Συλλόγου Διλόφου κ. Παν. Μπούρχα, ο οποίος αναφέρθηκε στο έθιμο του Διπλού Σταυρωτού Χορού, ενώ λίγο αργότερα στον αύλειο χώρο του ιερού ναού νέοι του χωριού χόρεψαν «τον πύργο των παλικαριών». Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί με τη συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν η αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Σοφία Ταστερμίρογλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Νίκος Τριανταφύλλου, κ. Νίκος Γκατζόγιας, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Διλόφου κ. Ευαγγ. Ζυγούρης, εκπρόσωποι συλλόγων και πολύς κόσμος.