Ο καιρός την Δευτέρα του Πάσχα

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, προβλέπονται για την Δευτέρα του Πάσχα, ημέρα κατά την οποία αναμένεται μέρος της δυτικής χώρας να δεχθεί «επίσκεψη» αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι-νοτιοανατολικοί, με ένταση 3 ως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Αιγαίο ως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα καταγράψει άνοδο, κυρίως στα νότια.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και από το απόγευμα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά ως 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται επίσης γενικά αίθριος και από το απόγευμα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα γίνουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Σταδιακά λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών, προβλέπονται για την δυτική Μακεδονία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, με ένταση 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα είναι βόρειοι-βορειοανατολικοί ως 5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος. Στην Ήπειρο όμως, θα κάνουν την εμφάνιση τους λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 ως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός, σταδιακά όμως θα κάνουν την εμφάνιση τους λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά ως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, κατά τόπους, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, αναμένονται σε Κυκλάδες και Κρήτη, όπου θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 ως 21 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Στα Δωδεκάνησα είναι πιθανό, νωρίς το πρωί και ιδίως στα νοτιότερα τμήματα, να σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν βοριάδες, με ένταση 4 ως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια ως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 ως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη του Πάσχα

Για την Τρίτη του Πάσχα προβλέπονται αραιές νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ στο ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως στα
νότια.