Τα στοιχεία 87 εκατ. χρηστών του Facebook υπεκλάπησαν

Πολύ μεγαλύτερη από ό,τι είχε αρχικά ειπωθεί φαίνεται πως είναι η υποκλοπή στοιχείων χρηστών του Facebook στη βρετανική εταιρεία Cambridge Analytica, αφού όπως είπε επικεφαλής του Facebook ο αριθμός των διαρροών έχει ανέλθει στα 87 εκατομμύρια, αντί για 50 όπως είχε αρχικά ειπωθεί.

Ο ίδιος δημοσίευσε ένα άρθρο στην επίσημη ιστοσελίδα του Facebook στο οποίο αναφέρεται πως οι 87 εκατομμύρια χρήστες είναι από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ενώ ανέφερε ότι έχουν ήδη ληφθεί μέτρα για την ενίσχυση της προστασίας των χρηστών του Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τη Δευτέρα το Facebook γνωστοποιεί στους χρήστες τους τι εφαρμογές (applications) χρησιμοποίησαν, τι πληροφορίες μοιράστηκαν μέσω αυτών των εφαρμογών και οι χρήστες θα μπορούν να αφαιρέσουν από τις εφαρμογές ό,τι δεν θέλουν να υπάρχει σε αυτές τις εφαρμογές. Επιπλέον, θα μπορούν να μάθουν αν τα στοιχεία τους έχουν διαρρεύσει από την εταιρεία Analytica.

Από την ημέρα που έγινε γνωστή η διαρροή των στοιχείων των χρηστών, η μετοχή του Facebook έχει πέσει κατά 16%. Χθες η Μorgan Stanley υποβίβασε την τιμή των μετοχών από τα 230 στα 200 δολάρια.

Επιπλέον, ο επικεφαλής του Facebook Μαρκ Ζούκενμπεργκ θα έρθει αντιμέτωπος με τις αμερικανικές Αρχές.

Πηγή: ant1news.gr