Ο καιρός της Μ. Πέμπτης

Την Μ. Πέμπτη αναμένονται ασθενείς τοπικές βροχές από το βράδυ στα δυτικά και βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στα δυτικά και νότια.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και από τις απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 ως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 08 και 20 βαθμών Κελσίου.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές από τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και την Θράκη αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 22  βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά άστατος θα είναι ο καιρός. Συγκεκριμένα στα βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών από τις βραδινές ώρες. Στα υπόλοιπα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και από τις απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί, εντάσεως 2 με 4 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 ως 21 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησαπροβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία και από τα βόρεια αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 ως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Μεγάλη Παρασκευή

Την. Μ. Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις  παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Σποραδικές καταιγίδες από τις μεσημβρινές ώρες στα Ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Στα νότια θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια.