Συμπόσιο «Νεότερες εξελίξεις σε HPV & Βιοδείκτες στη Μαιευτική-Γυναικολογία Νο 4»

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης η Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Γυναικολογικής Ογκολογίας και την Εταιρεία Φροντίδας Υγείας Γυναίκας Ελλάδος (Ε.Φ.Υ.Γ.Ε) οργανώνει στη Λάρισα το τέταρτο Συμπόσιο με θέμα «Νεότερες εξελίξεις σε HPV & Βιοδείκτες στη Μαιευτική-Γυναικολογία Νο 4» που θα λάβει χώρα 14 & 15 Απριλίου 2018 στο Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» του Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Στο Συνέδριο έχουν προσκληθεί να δώσουν διαλέξεις διακεκριμένοι επιστήμονες, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Στη θεματολογία του Συμποσίου περιλαμβάνονται ο πληθυσμιακός έλεγχος με test HPV, Τεκμηριωμένη Πρωτογενής-Δευτερογενής πρόληψη καρκίνου τραχήλου της μήτρας. Νεότερα δεδομένα, διάγνωση και θεραπεία προκαρκινωματώδων βλαβών του κατώτερου γεννητικού συστήματος, αλλά και η μοντέρνα παρακολούθηση της εγκύου με βάση τα νεότερα ερευνητικά δεδομένα. Θα αναπτυχθούν θέματα γυναικολογικής ογκολογίας, ενδοσκοπικής χειρουργικής, αναπαραγωγική ιατρική, διατήρηση γονιμότητας. Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 Συνεδρίες, και 2 στρογγυλές τράπεζες.

Στην 1η Συνεδρία 08:45-10:15 ΠΡΟΚΑΡΚΙΝΙΚΕΣ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΓΕΝΝΗΤΙΚΟΥ

ΣΩΛΗΝΑ – ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗ

Ο Λέκτορας Μαιευτικής και Γυναικολογίας Παν/μίου Πατρών, Υπεύθυνος Ιατρείου Κολποσκόπησης, Π.Ν. Πάτρας Γεώργιος Μιχαήλ θα αναπτύξει την ομιλία του με θέμα «Νεότερες ACOG κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση των HPV αλλοιώσεων τραχήλου μήτρας, αιδοίου περιπρωκτικής χώρας και κόλπου».

Στη συνέχεια ο Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών Αλέξανδρος Μορτάκης θα παραθέσει την ομιλία του με θέμα «Ιατρείο κολποσκόπησης και παθολογίας τραχήλου. Πώς να αποφύγετε τα λάθη».

Ακολουθεί η ομιλία του Επίκουρου Καθηγητή Μαιευτικής & Γυναικολογίας Α.Π.Θ. Ιωάννη Καλογιαννίδη με θέμα «Προκαρκινωματώδεις αλλοιώσεις του αιδοίου».

Συνεχίζει ο Αναπληρωτής Καθηγητής Μαιευτικής & Γυναικολογίας Παν/μίου Αθηνών Νικόλαος Σαλάκος με την ομιλία του «HPV αλλοιώσεις στην εφηβεία και νεανική ηλικία. Νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες».

Στη 2η Συνεδρία 11:15-13:15 HPV

Ο Καθηγητής Μαιευτικής & Γυναικολογίας Α.Π.Θ., Πρόεδρος Ελληνικής HPV Εταιρείας Θεόδωρος Αγοραστός θα αναπτύξει την ομιλία του με θέμα «Αυτοληψία. Νεότερα δεδομένα από την εφαρμογή της σαν μέθοδος πληθυσμιακού ελέγχου σε διάφορες χώρες».

Στην συνέχεια θα παραθέσει την ομιλία του ο Καθηγητής Μαιευτικής & Γυναικολογίας Παν/μίου Ιωαννίνων Ευάγγελος Παρασκευαΐδης με θέμα «Εξατομικευμένη ιατρική και καρκίνος τραχήλου μήτρας τον 21ο αιώνα».

Κατόπιν η Μοριακή Ιολόγος, Δ/ντρια Τμήματος Ιολογίας, Α.Ο.Ν.Α. «Άγιος Σάββας» Εύη Πανοτοπούλου θα παρουσιάσει την ομιλία με θέμα «Μοριακοί μηχανισμοί έκφρασης του HPV πρωτεϊνών και τεχνικές διάγνωσης».

Ο Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δ/ντής Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής Παν/μίου Θεσσαλίας Αλέξανδρος Δαπόντε θα αναφερθεί στην «Τεκμηριωμένη Πρωτογενής-Δευτερογενής πρόληψη καρκίνου τραχήλου της μήτρας. Νεότερα δεδομένα».

Στη Στρογγυλή Τράπεζα Εμβρυομητρικής Ιατρικής

Ο Professor of Fetal Medicine, King’s College, London Kypros Nikolaides θα εκθέσει τις απόψεις του «Νεότερα δεδομένα Εμβρυϊκής Ιατρικής το 2018».

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Μαιευτικής & Γυναικολογίας Παν/μίου Αθηνών, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής, Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας Υπερήχων στη Μαιευτική & Γυναικολογία Γεώργιος Δασκαλάκης θα αναπτύξει την ομιλία με θέμα «Διεισδυτικός πλακούντας – Μαιευτική υστερεκτομή».

Ο Καθηγητής Μαιευτικής & Γυναικολογίας Παν/μίου Ιωαννίνων Γεώργιος Μακρυδήμας θα αναφερθεί στη «Μονοχoριακή δίδυμος κύηση».

Στη Στρογγυλή Τράπεζα Γυναικολογικής Ογκολογίας

Ο Καθηγητής Μαιευτικής & Γυναικολογίας Α.Π.Θ. Αλέξιος Παπανικολάου θα αναπτύξει τον «Καρκίνο αιδοίου. Χειρουργική αντιμετώπιση. Ο ρόλος του φρουρού λεμφαδένα και των βιοδεικτών».

Ο Επίκουρος Καθηγητής Γυναικολογικής Ογκολογίας Παν/μίου Αθηνών Δημήτριος Χαϊδόπουλος θα αναφερθεί στην «Χειρουργική αντιμετώπιση της πυελικής μάζας σε διάφορες ηλικίες μετά τη μελέτη LION – Ο ρόλος των βιοδεικτών».

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Μαιευτικής & Γυναικολογίας Α.Π.Θ. Γεώργιος Πάντος θα παραθέσει την ομιλία του «Καρκίνος ενδομητρίου. Η θέση της λαπαροσκόπησης στη χειρουργική αντιμετώπιση. Ο ρόλος του φρουρού λεμφαδένα και των βιοδεικτών».

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής, Δ/ντής Β’ Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής Α.Π.Θ. Κωνσταντίνος Δίνας θα αναπτύξει την ομιλία του σχετικά με «Τεκμηριωμένη προσέγγισης συσχέτισης λήψης αντισυλληπτικών δισκίων, φαρμάκων διέγερσης ωοθυλακιορρηξίας και θεραπείας υποκατάστασης με ρίσκο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού το 2018».

Στη 3η Συνεδρία 09:30-11:30 ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ – ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Η Καθηγήτρια Μαιευτικής & Γυναικολογίας-Στείρωσης Παν/μίου Αθηνών Σοφία Καλανταρίδου θα αναφερθεί στην ομιλία του με θέμα την «Ωοθυλακιογένεση και πρώιμη ωοθηκική ανεπάρκεια: Yπάρχουν βιοδείκτες;»

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Μαιευτικής & Γυναικολογίας Α.Π.Θ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης θα παραθέσει την εμπειρία του στο θέμα «Λαπαροσκοπική υστερεκτομή. Tips and tricks».

Ο Επίκουρος Καθηγητής Μαιευτικής & Γυναικολογίας Παν/μίου Αθηνών Θεόδωρος Πανοσκάλτσης θα παραθέσει την ομιλία του με θέμα «Τεκμηριωμένη προσέγγιση στην αντιμετώπιση ενδομητριωμάτων».

Ο Επίκουρος Καθηγητής Μαιευτικής & Γυναικολογίας Α.Π.Θ. Δημήτριος Τσολακίδης θα αναφερθεί στην ομιλία του με θέμα την «Τεκμηριωμένη προσέγγιση στη λαπαροσκοπική αντιμετώπιση ινομυωμάτων. Ο ρόλος των βιοδεικτών στην προεγχειρητική εκτίμηση πιθανής κακοήθειας».

Στη 4η Συνεδρία 12:00-14:00 ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ

ΙΑΤΡΙΚΗ (ΜΕΡΟΣ Ι)

O Καθηγητής, Δ/ντής Α’ Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής Α.Π.Θ. Γρηγόριος Γκριμπίζης θα παραθέσει την ομιλία με θέμα «Συγγενείς ανωμαλίες της μήτρας. Ταξινόμηση. Ποιες χρειάζεται να αντιμετωπιστούν σύμφωνα με τις τελευταίες κατευθυντήριες οδηγίες για αντιμετώπιση υπογονιμότητας».

Ο Καθηγητής, Δ/ντής Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής Παν/μίου Ιωαννίνων, Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων Μηνάς Πασχόπουλος θα παραθέσει την εμπειρία του στο θέμα «Υστεροσκοπική απεικόνιση. Η ιστορική διαδρομή της μέχρι το 2018».

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Μαιευτικής & Γυναικολογίας Παν/μίου Αθηνών Πέτρος Δρακάκης θα μιλήσει σχετικά με τις «Νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες για αντιμετώπιση καθ΄ έξιν εκτρώσεων».

Ο Καθηγητής Γυναικολογικής Ογκολογίας Παν/μίου Αθηνών, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ογκολογίας Αλέξανδρος Ροδολάκης θα αναφερθεί στη «Συντηρητική αντιμετώπιση αρχόμενου καρκίνου τραχήλου μήτρας για διατήρηση γονιμότητας. Που είναι το όριο!».

Στη 5η Συνεδρία 14:00-16:00 ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ

ΙΑΤΡΙΚΗ (ΜΕΡΟΣ ΙΙ)

O Καθηγητής Μαιευτικής & Γυναικολογίας Παν/μίου Αθηνών Νικόλαος Βλάχος θα αναπτύξει ομιλία με θέμα «Τεκμηριωμένη προσέγγιση του ρόλου των βιοδεικτών στις επιλογές διατήρησης της γονιμότητας».

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Μαιευτικής & Γυναικολογίας Παν/μίου Αθηνών, Υπεύθυνος Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και Ενδοσκοπικής Χειρουργικής, Γ’ Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική Παν/μίου Αθηνών Χαράλαμπος Συριστατίδης θα παραθέσει την εμπειρία του για την «Τεκμηριωμένη προσέγγιση στις επιλογές αναπαραγωγής μετά τα 40».

Η Λέκτορας Μαιευτικής & Γυναικολογίας Παν/μίου Θεσσαλίας Χριστίνα Μεσσήνη θα μιλήσει σχετικά με την «Τεκμηριωμένη προσέγγιση επιλογής πρωτοκόλλων διέγερσης ωοθυλακιορρηξίας στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή με τη βοήθεια βιοδεικτών».

Ο Επίκουρος Καθηγητής Εμβρυολογίας Παν/μίου Θεσσαλίας Γεώργιος-Σπυρίδων Ανυφαντής θα αναπτύξει το θέμα σχετικά με την «Τράπεζα κρυοσυντήρησης στην Ελλάδα του 2018».

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την γραμματεία οργάνωσης του Συνεδρίου:

Αλεξ. Παναγούλη 118 – Αγία Παρασκευή 15343
Τηλ. +30 210 60 74 200 , Fax +30 210 60 74 222,

E-mail md@mdcongress.gr, Web site: www.mdcongress.gr

Συνημμένα αρχεία: