Ο καιρός την Μεγάλη Τρίτη

Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους, αναμένεται και την Μεγάλη Τρίτη. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βοριάδες, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά ως 6 μποφόρ.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 ως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 06 και 20 βαθμών Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 20  βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και βαθμιαία αραιές νεφώσεις. Η Ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 ως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί με ένταση 3-4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 ως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, εντάσεως 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 ως 19 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 ως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Μεγάλη Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βοριάδες, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.