Δράσεις πρόληψης και προαγωγής υγείας για τα παιδιά Ρομά στον Δήμο Φαρσάλων

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δ. Φαρσάλων, της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ, στα πλαίσια μιας σειράς δράσεων προάσπισης της υγείας του τοπικού πληθυσμού Ρομά, συμμετείχε σε πρόγραμμα που διοργανώνεται σε συνεργασία του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων με το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την 5η Υ.ΠΕ, με τίτλο «Αγωγή Υγείας για παιδιά και εφήβους (6-18 ετών): Εμβόλια – Διατροφή – Κάπνισμα».

Πιο συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων, 9 παιδιών Ρομά με τους γονείς τους, με στόχο την καταγραφή των εμβολιασμών και την προαγωγή της εμβολιαστικής τους κάλυψης. Οι επισκέψεις των επόμενων ομάδων έχουν προγραμματιστεί στο επόμενο διάστημα.

Ακολούθησε ενημερωτική ομιλία για τα οφέλη του εμβολιασμού, την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 στα γραφεία του Παραρτήματος Ρομά.

Η καταγραφή των εμβολιασμών, η προαγωγή της εμβολιαστικής κάλυψης και η ομιλία πραγματοποιήθηκαν από την επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος ιατρό Ιωάννα Αβακιάν, και την επισκέπτρια υγείας του Κ.Υ Φαρσάλων Αναστασία Καραμπινά, συνεπικουρούμενες από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας, ήτοι την κοινωνιολόγο-συντονίστρια του Παραρτήματος Ρομά, Βασιλική Λιάπη και τη βοηθό νοσηλεύτριας Αθανασία Βακαλούλη.

Στις δράσεις παραβρέθηκε η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ Κυριακή Π. Παναγιωτοπούλου.

Πηγή: farsala.gr