Ο καιρός το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των βαϊων

Αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας προβλέπει η ΕΜΥ για το Σάββατο του Λαζάρου. Την νύχτα στα βορειοδυτικά αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, καθώς και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με ένταση 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία στα πελάγη ως 7 μποφόρ, ευνοώντας την μεταφορά σκόνης.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές μέχρι το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία στα νότια και ανατολικά ως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 ως 20 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές, καθώς και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί, με ένταση 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 ως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές. Την νύχτα και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες, κυρίως στα κεντρικά και στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με ένταση 3-4 και βαθμιαία στα ανατολικά 5-6 και τοπικά ως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 5 ως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές, ενώ βαθμιαία και από τα βόρεια ο καιρός θα γίνει αίθριος. Η ορατότητα, κυρίως στα νότια, θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 ως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με ένταση 3-4 και βαθμιαία στα ανατολικά 5-6 και πρόσκαιρα τοπικά ως 7 μποφόρ.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο, θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές. Την νύχτα θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις και στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι-νοτιοανατολικοί, με ένταση 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 8 ως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Σε Κυκλάδες και Κρήτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως βαθμιαία θα εμφανιστούν αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές. Η ορατότητα θα είναι και εδώ περιορισμένη κατά τόπους τις πρωινές ώρες. Θα φυσούν νοτιάδες, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 19 βαθμούς κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και βαθμιαία από τα βόρεια αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν στις βόρειες περιοχές από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5 και βαθμιαία 6-7 μποφόρ. Στις νότιες περιοχές θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 3-4 μποφόρ και βαθμιαία νοτιάδες με ένταση 4-5 μποφόρ, που θα ενισχυθούν την νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 ως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια τμήματα θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Κυριακή των βαΐων

Ο Απρίλιος κάνει «ποδαρικό» με νεφώσεις παροδικά αυξημένες, που θα οδηγήσουν σε τοπικές βροχές και
σποραδικές καταιγίδες, στα δυτικά και βόρεια τμήματα της επικράτειας, βαθμιαία και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, ενώ αναμένονται λίγα χιονιά στα ορεινά της Ηπείρου και της
δυτικής Μακεδονίας, με βελτίωση των καιρικών συνθηκών το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με ένταση 5-7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Πολύ γρήγορα στα δυτικά – και σταδιακά από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές – θα στραφούν σε δυτικούς, εντάσεως 4 με 6 και στα πελάγη ως 7 μποφόρ, με τάση εξασθένησης.

Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή πτώση, κυρίως στα δυτικά και βόρεια της επικράτειας.

Πηγή: ant1news.gr