Χωρίς ειδική ενίσχυση ορισμένοι βαμβακοπαραγωγοί το Πάσχα – Προβλήματα σε Λάρισα & Καρδίτσα

Αντιμέτωποι με τον «εφιάλτη» της γραφειοκρατίας βρίσκονται αρκετές εκατοντάδες βαμβακοπαραγωγοίσε όλη τη χώρα, καθώς ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην προσπάθειά του να περαιώσει γρήγορα τις πληρωμές των συνδεδεμένων και της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος, άφησε αρκετούς εξ αυτών, εκτός.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μόνο στις Σέρρες, την Καρδίτσα και τη Λάρισα, περίπου 1.000 παραγωγοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα, καθώς ο οργανισμός πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ) δεν έλαβε ακόμα τα πορίσματα για τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις του Οκτωβρίου από τον ΕΛΓΑ, με αποτέλεσμα να αφήσει απλήρωτους τους βαμβακοπαραγωγούς, καθότι εμφανίζονται ότι δεν έπιασαν την ελάχιστη στρεμματική απόδοση (πλαφόν).

Σε επικοινωνία ωστόσο του ΑγροΤύπου με το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στην Θεσσαλονίκη, μας ανέφεραν, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας το πρόβλημα, ότι «δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η διαδικασία στο σύνολό της, με αποτέλεσμα να μην έχουμε στείλει όλα τα στοιχεία στα κεντρικά για τις βροχοπτώσεις του Οκτωβρίου. Αυτό θα γίνει το συντομότερο δυνατόν».

«Στον ΕΛΓΑ στην περίπτωση που επίκεινται πληρωμές συνδεδεμένων ενισχύσεων, φροντίζουμε να έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία των πορισμάτων. Έτσι γίνεται συνήθως για να μη μένουν παραγωγοί απέξω», δήλωσε σχετικά στον ΑγροΤύπο, ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Θανάσης Ζαννιάς.

Πηγή: agrotypos.gr