Συνάντηση για τα προβλήματα πολεοδόμησης των παραλιακών περιοχών του δήμου Αγιάς

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Κόκκαλης συναντήθηκε σήμερα 29 Μαρτίου 2018 στο Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την Γενική Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ειρ. Κλαμπατσέα. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης, ο Βουλευτής Λάρισας κ. Ν. Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Αγιάς κ. Α. Γκουντάρας, εκπρόσωποι του Συλλόγου Καταστηματαρχών παραλίων νομού Λάρισας, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ποταμιάς Σκήτης και υπηρεσιακοί παράγοντες του αρμόδιου Υπουργείου.

Συζητήθηκαν τα προβλήματα πολεοδόμησης των παραλιακών περιοχών του Δήμου Αγιάς και παρουσιάστηκαν προτάσεις για τη χωρική οργάνωση, τις χρήσεις γης, την προστασία περιβάλλοντος και την πολεοδομική ρύθμιση των οικιστικών περιοχών του Δήμου. Επίσης δόθηκαν διευκρινήσεις και κατευθύνσεις οι οποίες θα ληφθούν υπόψη στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης των μελετών.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Β. Κόκκαλης δήλωσε: «Θέλω να επισημάνω την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των έργων στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Αγιάς, γιατί θα συμβάλουν στην τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Γνωρίζω προσωπικά τα προβλήματα που υπάρχουν και είμαι αρωγός στις προσπάθειες του Δήμου και των φορέων για την επίλυσή τους».