Στις 19 Απριλίου η συνέχεια της δίκης για την υπεξαίρεση 3,8 εκατ. ευρώ στα Φάρσαλα

Στις 19 Απριλίου συνεχίζεται η δίκη για την υπεξαίρεση 3,8 εκατ. ευρώ στα Φάρσαλα
Στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας οδηγήθηκαν την Δευτέρα, δύο ιερείς και τέσσερις υπάλληλοι της ΔΟΥ Φαρσάλων για υπόθεση που αφορά τις κατηγορίες για πλαστογραφία και υπεξαίρεση χρημάτων που φτάνουν τα 3,8 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η υπόθεση της υπεξαίρεσης επιτυγχάνονταν μέσω αλλοίωσης των ποσών των μισθοδοτικών καταστάσεων των ιερέων της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Η υπόθεση, σύμφωνα με την ακροαματική διαδικασία, ξεκίνησε τουλάχιστον από 2005 και συνεχίστηκε μέχρι το 2012, οπότε υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας αντιλήφθηκε πως οι ιερείς της Μητρόπολης Ελασσόνας, που έχει περίπου την ίδια δύναμη με αυτή των Φαρσάλων, παίρνουν ποσά μισθοδοσίας πολύ μικρότερα από εκείνους των Φαρσάλων.

Έτσι καταγγέλθηκε η υπόθεση στην αρμόδια υπηρεσία της ΔΟΥ, και ξεκίνησε η έρευνα της επιθεώρησης.

Με βάση το κατηγορητήριο τα ποσά των μισδοδοτικών καταστάσεων αλλοιώνονταν πριν παραδοθούν στην αρμόδια ΔΟΥ και με αυτό τον τρόπο εκδίδονταν γραμμάτια είσπραξης με πολύ μεγαλύτερα ποσά τα οποία εισπράττονταν είτε σε μετρητά είτε σε επιταγές.

Αξίζει να σημειωθεί πως με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία το ποσό των 3,8 εκατ. ευρώ που φέρεται να υπεξαιρέθηκε όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχει εντοπιστεί και κανείς δεν γνωρίζει που ακριβώς έχει πάει.

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κατέθεσαν ορισμένοι μάρτυρες κατηγορίας, ενώ ανακοινώθηκε νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης στις 19 Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ