Ο Αχιλλέας τις εντυπώσεις, ο Οικονόμος την νίκη και το Κύπελλο

Την ήττα με σκορ 0-1 γνώρισε στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Λάρισας ο Αχιλλέας Φαρσάλων κόντρα στον Οικονόμο Τσαριτσάνης και έτσι παρέμεινε στα επτά τρόπαια ενώ ο Οικονόμος κατέκτησε το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας του.

Ο Αχιλλέας Φαρσάλων ήταν καλύτερος έχασε πολλές καλές στιγμές με τους Αραπίτσα, Νεμπεγλέρα και Βούλγαρη, όμως ένα γκολ του Καραλούλη στο 70′ ήταν αυτό που έδωσε το Κύπελλο στους πράσινους.

Ο νεαρός χαφ του Οικονόμου αναδείχθηκε και MVP της αναμέτρησης, «κλέβοντας» την δόξα από τον Παναγιώτη Νούσια που κέρδισε δύο φορές τον Γιάννη Αραπίτσα στο 17′ (για να πάρει ο Αχιλλέας το προβάδισμα) και στο 72′ (για να ισοφαρίσει το παιχνίδι).

Η ομάδα του Οικονόμου ήταν εκείνη που απείλησε χρονικά πρώτη στο 6ο μόλις λεπτό, όταν ο Λευτέρης Χάμος επωφελήθηκε από αδράνεια στην άμυνα των τυπικά γηπεδούχων Φαρσαλινών και με εντυπωσιακό «ψαλιδάκι» για… highlight του τελικού από το ύψος του πέναλτι, έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Χάμου.

Από εκεί και πέρα οι ευκαιρίες του πρώτου μέρους ήταν μονόπλευρες και είχαν «κιτρινόμαυρο» χρώμα. Στο 12′ ένα λάθος του έμπειρου κίπερ του Οικονόμου, Παναγιώτη Νούσια, έδωσε την ευκαιρία στον Νεμπεγλέρα να τον περάσει αλλά από πλάγια θέση αριστερά και εντός της μεγάλης περιοχής και προ κενής εστίας είδε το πλασέ του να απομακρύνεται λίγο πριν η μπάλα περάσει τη τελική γραμμή του τέρματος από τον Βαγγέλη Κολιό.

Στο 17ο λεπτό ο Νεμπεγλέρας με κάθετη στην πλάτη της άμυνας, πάσα έβγαλε τον Γιάννη Αραπίτσα σε θέση βολής απέναντι από τον Παναγιώτη Νούσια, το πλασέ του όμως ήταν στον… θώρακα του γκολκίπερ του Οικονόμου, τον οποίο και έκανε ήρωα στην φάση αυτή, η οποία ήταν και η κλασσικότερη για το πρώτο μέρος.

Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Νεμπεγλέρας βρήκε τον Κουρούμαλο που σέντραρε για τον Αραπίτσα που με κεφαλιά – πάσα στον Καραγκούνη, έδωσε την ευκαιρία στον βραχύσωμο επιθετικό του Αχιλλέα να κερδίσει τον Νούσια, τον οποίο και πέρασε από την εξωτερική πλευρά, πλασάροντας στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της εστίας του Οικονόμου, με το 0 – 0 να αποτελεί το σκορ του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη και στο 64ο λεπτό ο Οικονόμος και οι Ντούφας, Ζηρδέλης και Καραλούλης συνδυάστηκαν άψογα με τον τελευταίο να τελειώνει την φάση με άψογο διαγώνιο τελειώμα από το ύψος του πέναλτι και αφού νωρίτερα ο Ζηρδέλης είχε κατεβάσει τη μπάλα με το στήθος για τον συμπαίκτη του από σέντρα του Ντούφα από αριστερά.

Ο Αχιλλέας στο 72ο λεπτό έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση. Την οποία «σπατάλησε» και πάλι ο Γιάννης Αραπίτσας που βγήκε σε θέση βολής απέναντι από τον Παναγιώτη Νούσια, ο οποίος και τον κέρδισε για δεύτερη φορά στην αναμέτρηση με το στήθος, μετά και την φάση του 17ου λεπτού.

Οι Συνθέσεις

Αχιλλέας Φαρσάλων (Τάκης Παραφέστας): Χάμος, Μάρκου, Κουρούμαλος, Κούλπας, Οικονόμου, Νεμπεγλέρας, Μίχος (57′ Αναγνώστης), Τλούπας (70′ Κομισόπουλος Αλ.), Αραπίτσας, Καραγκούνης (79′ Κατσανάκης), Βούλγαρης.

Οικονόμος Τσαριτσάνης (Κώστας Κατσάρας): Νούσιας, Νάνος, Πούτας, Κολιός, Κουμπούρας, Μιφτάρι (90’+4′ Λεβέντης), Χάμος, Καραλούλης (89′ Σιαπάκος), Ζηρδέλης, Τόλιος (70′ Δραχαλίβας), Παπαγεωργίου (57′ Ντούφας).

Με πληροφορίες από arenalarissa.gr