Όλα έτοιμα για το τελικό της ΕΠΣ Λάρισας

Στην τελική ευθεία για το τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Λάρισας κινείται ο Νομός, με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου να διεξάγεται σήμερα στα γραφεία της Ένωσης. Ο 47ος τελικός του Κυπέλλου θα βάλει αντιμέτωπους τον Αχιλλέα Φαρσάλων κόντρα στον Οικονόμο Τσαριτσάνης αύριο στο στάδιο Αλκαζάρ στις 16:30 το απόγευμα.

Εκεί βρέθηκαν οι άνθρωποι των δύο σωματείων όπου τοποθετήθηκαν για το μεγάλο παιχνίδι που αναμένεται να συγκεντρώσει τα βλέμματα των φιλάθλων.

Στον τελικό αυτόν θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για όσους έφυγαν από το χώρο του ποδοσφαίρου τη σεζόν 2017-2018. Ενώ θα υπάρχει κι ο MVP του τελικού που θα αναδειχθεί από τους δημοσιογράφους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Πρώτος το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λάρισας, Δημήτρης Μπουχλαριώτης που μίλησε για το θεσμό και τη διαδικασία στη συνέχεια, αλλά και τις ενέργειες του πάρθηκαν από την Ένωση για την τέλεση του τελικού.

«Σας καλωσορίζω στην καθιερωμένη πλέον συνέντευξη Τύπου του 47ου τελικού της Ένωσης μας. Είναι ιδιαίτερη χαρά η διοργάνωση του συγκεκριμένου τελικού, με δύο ομάδες που είναι ιστορικότερες για μένα και πιστεύω και για πλειοψηφία των ομάδων του Νομού μας. Τον Αχιλλέα Φαρσάλων και τον Οικονόμο Τσαριτσάνης.

Πριν μιλήσουμε για το αυριανό ματς να σας ενημερώσω πως το Κύπελλο Ερασιτεχνών λειτουργεί για τελευταία χρονιά φέτος και η ομάδα που θα βγει Κυπελλούχος θα βγει στο θεσμό και θα τον ολοκληρώσει κι ευχόμαστε αν είναι και ο Κυπελλούχος Ελλάδας στους ερασιτέχνες θα ανέβει στη Γ’ Εθνική.

Η κλήρωση για τη συνέχιση του θεσμού θα γίνει την Τετάρτη στην ΕΠΟ κι εγώ θα είμαι παρών γιατί είμαι ο τελευταίος πρόεδρος του συγκεκριμένου θεσμού από την ΕΠΟ. Από του χρόνου θα έχουμε το Κύπελλο Ελλάδας, όπου ο φετινός νικητής θα είναι στο θεσμό από τον Αύγουστο και θα ακολουθηθεί η γνωστή διαδικασία.

Υπήρξε μία συνάντηση με τα δύο σωματεία πριν μία βδομάδα, γιατί η φιλοσοφία της διοίκησης μας είναι να έχουμε συνεννόηση με τους πάντες. Από ορισμένους μεταφράζετε σαν αδυναμία, αλλά δεν πρόκειται περί αδυναμία γιατί είμαστε η ισχυρότερη διοίκηση που έχει αναδειχθεί με εκλογές.

Να σας πω μόνο για το κομμάτι της διαιτησίας που είμαι πρόεδρος της επιτροπής. Πρέπει να δώσουμε βαρύτητα στο συγκεκριμένο κομμάτι. Όπως έχω πει λάθη κάνουν οι διαιτητές, αλλά δεν είναι λάθη που είναι εσκεμμένα. Όπως κάνουν και οι ποδοσφαιριστές λάθη, το ίδιο κάνουν και οι διαιτητές. Πρέπει να δείχνουμε τον απαιτούμενο σεβασμό και σ’αυτούς. Οι διαιτητές σφυρίζουν ότι βλέπουν και προσπαθούμε να διορθώσουμε τα λάθη.

Έχουμε πάρει έγκριση από την ΚΕΔ/ΕΠΟ και θα έχουμε και επιπρόσθετους βοηθούς. Διαιτητής θα είναι ο Λάμπρος Βλιώρας που είναι από τους παλαιότερους διαιτητές στην Ένωση μας και δεν έχει παίξει σε κάποιο τελικό με βοηθούς τους Καραγιάννη και Στάικο. 4ος θα είναι ο Άγης Μπουμαρσόπουλος και επιπρόσθετοι οι Κοκούλης και Νίτσας.

Τέλος να πούμε, πως για το συγκεκριμένο τελικό κάναμε κάτι για πρώτη φορά για να βοηθήσουμε τα σωματεία. Βγάλαμε ένα φυλλάδιο με δικά μας έξοδα ζητώντας και από τις ομάδες να βάλουνε πέντε χορηγούς μπροστά, όπως και αφίσες που πήραν οι ομάδες για να τις χρησιμοποιήσουν.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης επιθυμώ να ευχαριστήσω τον ΣΟ.Φ.ΛΑ. για την δωρεά ενός απινιδωτή ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για την διεξαγωγή του τελικού αγώνα του Κυπέλλου και στη συνέχεια θα παραμείνει περουσιακό στοιχείο και θα χρησιμοποιείται στους αγώνες και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις των μικτών ομάδων μας.

Καλή επιτυχία και στις δύο ομάδες και ο καλύτερος να αναδειχθεί Κυπελλούχος και με τα λιγότερα διαιτητικά λάθη».

Ακολούθησε ο Ελευθέριος Γρηγοριάδης που ανέφερε τις αλλαγές θεσμό του Κυπέλλου. Η πρώτη ήταν η έδρα έως τη φάση των προημιτελικών, όπως το bonus που δόθηκε στις ομάδες της Β’ και Γ’ κατηγορίας σε περίπτωση που έφταναν έως τους «8» θα έπαιρναν το ποσό των 1000 ευρώ.

Ενώ έκανε έκκληση στους φιλάθλους του Νομού να παραβρεθούν στο αυριανό τελικό, εξηγώντας πως θα ανοίξουν τρεις θύρες στο στάδιο Αλκαζάρ. Στη θύρα 2 θα φιλοξενηθούν οι φίλαθλοι του Οικονόμου, ενώ στην 4 οι φίλαθλοι του Αχιλλέα και οι ουδέτεροι στη θύρα 3. Στις δύο πρώτες το αντίτιμο θα είναι στα πέντε ευρώ και στην κεντρική θύρα στα δέκα.

Για τους τυπικά φιλοξενούμενους της ομάδας του Οικονόμου μίλησαν οι:

Χρήστος Μουλτσιάς (πρόεδρος Οικονόμου Τσαριτσάνης): «Όπως είπε και ο πρόεδρος της Ένωσης και οι δύο ομάδες είναι ιστορικές. Έχουμε βρεθεί και στο παρελθόν αντιμέτωποι. Είναι ομάδες που προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο με ήθος κι όλες οι αναμετρήσεις είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Με την διοίκηση έχουμε τις καλύτερες σχέσεις όλα αυτά τα χρόνια, ακόμα και φέτος που ο Αχιλλέας βρέθηκε στη Γ’ Εθνική.

Εκτιμώ πως θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι και θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή από το κόσμο. Εύχομαι να μπορέσουν αργότερα οι μεταγενέστεροι να μπορούν να δούνε κάτι καλό μιας και το παιχνίδι θα καταγραφεί».

Κώστα Κατσάρας (προπονητής Οικονόμου Τσαριτσάνης): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι ως ομάδα που εκπροσωπούμε τον Οικονόμο σε μία τέτοια ιστορική στιγμή για το χωριό της Τσαριτσάνης. Μετά από τρεις δεκαετίες πάμε και πάλι σε ένα τελικό αν και δεν ήταν αρχικός μας στόχος από τη στιγμή που κάνουμε πρωταθλητισμό στο Α’ ΕΠΣΛ.

Ευχαριστούμε και τη διοίκηση της ΕΠΣΛ που μας βοήθησε με τις ημερομηνίες χωρίς να χρειαστεί να «μαλώσουμε» με κάποιο άλλο σωματείο. Μας βοηθούσαν να βρούμε λύσεις και ήταν δύσκολο να δίνουμε δύο παιχνίδια στην ομάδα.

Εμείς είμαστε χαρούμενοι και τυχεροί που θα παίξουμε σε ένα ιστορικό γήπεδο και θα παίξουμε κόντρα σε με μία αξιόλογη ομάδα. Εμείς εκπροσωπούμε το χωριό μας που είναι ένα ποδοσφαιρικό χωριό. Εφόσον φτάσαμε εδώ θέλουμε να κερδίσουμε. Αν είμαστε καλύτεροι να κερδίσουμε, αλλά μόνο έτσι. Έχουμε πίστη στα παιδιά. Έχουμε απειρία, αλλά υπάρχει ικανότητα και ελπίζουμε για τα καλύτερα.

Θέλω να επαναλάβω όμως πως πρωταρχικός στόχος μας στόχος είναι η αλλαγή της κατηγορίας. Κι εδώ που έχουμε φτάσει κοιτάμε να βρεθούμε εκεί που ήταν ο Αχιλλέας. Χρειάζεται αρκετή δύναμη γι’αυτούς που αν και ανέβηκαν την περασμένη σεζόν, του χρόνου θα είναι και πάλι στην Α’ ΕΠΣΛ και θα χρειαστεί πολύ δύναμη και υπομονή.

Να κάνω τέλος ένα κάλεσμα στο κόσμο μας κι όχι μόνο, αλλά σε όλο το ποδοσφαιρικό σύνολο του Νομού που είμαι σίγουρος πως θα έρθει στο γήπεδο. Αν είναι καλές και οι καιρικές συνθήκες σίγουρα θα ευχαριστηθούν όλοι τα πάντα. Ο καλύτερος ας κερδίσει».

Παναγιώτης Νούσιας (ποδοσφαιριστής Οικονόμου Τσαριτσάνης): «Είμαι τιμή για κάθε ποδοσφαιριστή να παίζει στον τελικό του Νομού που ανήκει. Πόσο μάλλον για μένα που είμαι γέννημα θρέμμα της Τσαριτσάνης και της ομάδας. Αποτελεί πρόκληση για εμάς καθώς μετά από τέσσερις δεκαετίες βρισκόμαστε στο τελικό.

Σίγουρα θέλουμε να κερδίσουμε το Κύπελλο, αλλά απέναντι μας θα είναι μία έμπειρη και πολύ καλή ομάδα την οποία τη γνωρίζουμε από τις πρόσφατες αναμετρήσεις μεταξύ μας.

Από την πλευρά μας οι ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι γι’αυτόν τον αγώνα και ψυχολογικά και αγωνιστικά. Παίρνουμε το κλίμα που υπάρχει στην πορεία μας, γιατί θέλουμε το τίτλο καθώς δεν τον έχουμε κατακτήσει ποτέ.

Καλώ το κόσμο να έρθει στο γήπεδο, γιατί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από την παρουσία του. Ο κόσμος πρέπει να έρθει πιο κοντά.

Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι και ο καλύτερος να κερδίσει. Ο πιο τυχερός είναι σχετικό. Η ομάδα του Αχιλλέα Φαρσάλων έκανε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια και είναι κρίμα ο Νομός Λάρισας να χάνει μία ομάδα από τη Γ’ Εθνική. Ελπίζω να βρει και πάλι το δρόμο της γιατί ο Νομός Λάρισας θα πρέπει να έχει περισσότερες ομάδες στα Εθνικά πρωταθλήματα».

Για τον Αχιλλέα Φαρσάλων μίλησαν οι:

Χρήστος Τσαπραΐλης (πρόεδρος Αχιλλέα Φαρσάλων): «Να δώσω συγχαρητήρια στον πρόεδρο της ΕΠΣ Λάρισας. Τυγχάνει να είμαι τέταρτη χρονιά εδώ και είναι αναβαθμισμένη η διαδικασία.

Να δώσω συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες και για τα πρωταθλήματά τους για την πορεία τους που βρίσκονται στον τελικό. Εύχομαι να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι στα πλαίσια που πρεσβεύει το ποδόσφαιρό μας και αντάξιο της ιστορίας των ομάδων και στο τέλος ας κερδίσει ο καλύτερος.

Η ομάδα μου με την παρούσα διοίκηση βρίσκεται για τέταρτη διαδοχική χρονιά στο τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣΛ. Αυτό είναι μία ιδιαίτερη επιτυχία για τα Φάρσαλα, αλλά και όλους τους φιλάθλους.

Ο Αχιλλέας Φαρσάλων μετά από 28 χρόνια βρέθηκε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Ξέραμε τις δυσκολίες, όπως και τα θαύματα που έπρεπε να γίνουν για να σωθούμε. Σημασία έχει πως προσπαθήσαμε όλοι. Και τους ευχαριστώ όλους γι’αυτό.

Να σας ανακοινώσω πως αποχωρώ από τη θέση του προέδρου και το Δ.Σ. μετά και το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Αυτός ο τελικός για μένα είναι ορόσημο. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Τάκη Παραφέτα και τον Κώστα Νεμπεγλέρα που είναι εδώ μαζί μου, αλλά και όσους ήταν δίπλα στην ομάδα. Όλοι δουλέψαμε με αυταπάρνηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια και ο πήχης ανέβηκε πολύ ψηλά με τον Αχιλλέα να είναι καταξιωμένος πανελλαδικά.

Μέσα από τη καρδιά μου θέλω να ζητήσω από όλο το κόσμο της ομάδα να δώσει δυναμικά το παρόν. Καλή τύχη και στις δύο ομάδες, να έχουμε ένα καλό ο αγώνα κι ας κερδίσει ο καλύτερος ή ο πιο τυχερός».

Τάκης Παραφέστας (προπονητής Αχιλλέα Φαρσάλων): «Χαίρομαι που βρίσκομαι ξανά σ’αυτή την αίθουσα. Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μένα, γιατί είναι η τέταρτη φορά που βρίσκομαι σ’αυτή τη θέση. Τρεις με τον Αχιλλέα και μία με τον Αμπελωνιακό.

Θέλω να ευχαριστήσω τους παράγοντες των ομάδων και τους ποδοσφαιριστές που μου έδωσαν την ευκαιρία να συνεργαστώ και να παρουσιάσουμε ένα αξιόλογο τμήμα που θα διεκδικεί τίτλους.

Είμαστε σε καλή κατάσταση και πιστεύουμε στην ομάδα μας. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και ελπίζω και προσδοκώ να κατακτήσουμε κι αυτόν το τίλο.

Να στείλω μόνο ένα μήνυμα στο φίλαθλο κοινό της Λάρισας που αγαπάει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και το στηρίζει να έρθει και να στηρίξει την προσπάθεια των παιδιών. Είναι μια ευκαιρία όλοι μας να δώσουμε και ένα μήνυμα προς τα επαγγελματικά σωματεία να κοιτάξουν την βάση.  Ας ρίξουν μια ματιά προς τα κάτω κι ας βοηθήσουν τους ερασιτέχνες.

Να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος».

Κώστας Νεμπεγλέρας (ποδοσφαιριστής Αχιλλέα Φαρσάλων): «Είμαι τρίτη συνεχόμενη χρονιά που βρίσκομαι στον Αχιλλέα και είναι η τρίτη φορά που βρίσκομαι κι εδώ. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Αυτό κάτι λέει και από μόνο του. Αυτά τα τρία χρόνια για να φτάσεις στο τελικό, να ανέβεις κατηγορία και να διεκδικείς πράγματα δείχνει πως γίνεται σωστή δουλειά στην ομάδα.

Για το αυριανό παιχνίδι είναι μια γιορτή για όλους μας. Για να ευχαριστηθεί ο κόσμος το ματς θα πρέπει εμείς οι ίδιοι ποδοσφαιριστές και προπονητές να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι. Ο καλύτερος και ο πιο τυχερός να είναι ο Κυπελλούχος.

Όπως είπε κι ο προπονητής ας είμαστε εμείς η αφορμή για τους μεγαλύτερους, να δούνε το αύριο και το πως θα πρέπει να παίζεται το παιχνίδι μέσα κι έξω από το γήπεδο.

Θα ήθελα να έρθει όλος ο κόσμος στο γήπεδο κι εμείς οι ποδοσφαιριστές να τους δώσουμε τη χαρά σ’αυτό που θα δούνε στο γήπεδο».

Πηγή: sportlarissa.gr