Ο καιρός της Δευτέρας

Τη Δευτέρα, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ και από τα δυτικά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο 7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες μέχρι το πρωί κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 ως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αυξημένες νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα, ενώ από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 ως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.

Στη Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το πρωί στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, μέχρι το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και κατά διαστήματα στη Θράκη. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 ως 14 βαθμούς Κελσίου, όμως στην δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι άστατος. Συγκεκριμένα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν και στις υπόλοιπες περιοχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 ως 17 βαθμούς Κελσίου, όμως στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στα δυτικά και βόρεια με βαθμιαία εξασθένηση. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, με ένταση 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 ως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και πιθανόν πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 ως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες από το βράδυ κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι, θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και πιθανόν πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα είναι 14 ως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Τρίτη, 27 Μαρτίου

Αρχικά στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στα βόρεια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα Ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά ποσότητας σκόνης στα ανατολικά.

Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση από τα ανατολικά.