“Λύγισε” στην τελευταία περίοδο ο Αθλητικός

Ο Αθλητικός Σύλλογος Φαρσάλων είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης κόντρα στην Ιωλκία για τρία δεκάλεπτα ήταν μπροστά στο σκορ όμως η κούραση που μοιραία έκανε την εμφάνιση της στο τελευταίο δεκάλεπτο καθώς οι κίτρινοι παρουσιάστηκαν και πάλι με ελλείψεις σε συνδυασμό με την έλλειψη ψυχραιμίας στο τέλος του στέρησαν το “διπλό” με το οποίο θα “κλείδωνε” ουσιαστικά την υπόθεση παραμονή στην Α2 ΕΣΚΑΘ.

Πλέον ο Αθλητικός μετράει 6 νίκες και 12 ήττες και βρίσκεται σε ισοβαθμία με την ομάδα της Ιωλκίας, με την Δήμητρα Ευξεινούπολης να έχει μια νίκη λιγότερη όμως ο Αθλητικός έχει και την ισοβαθμία υπέρ του.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες έπαιξαν άμυνα για σεμινάριο με τους φιλοξενούμενους να δέχονται μόλις 4 πόντους και η λήξη του δεκαλέπτου τους βρήκε μπροστά με 9-4.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Αθλητικός κατάφερε να φέρει το παιχνίδι εη ολοκλήρου στα μέτρα του και μέσα από την ενέργεια στην άμυνα και τα εύστοχα τρίποντα κατάφερε να αυξήσει την διαφορά υπέρ του και να πάει στα αποδυτήρια όντας μπροστά όντας μπροστά με εννέα πόντους (23-32).

Στην τρίτη περίοδο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά και η λήξη της βρήκε τις δύο ομάδες στην απόλυτη ισοπαλία με σκορ 42-42.

Το τέταρτο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε ντέρμπι με τους γηπεδούχους να περνάνε για πρώτη φορά μπροστά με 45-44 στο 8, ενώ στα μέσα της περιόδου βρέθηκαν μπροστά με δέκα πόντους (59-49).

Ο Αθλητικός έκανε το come back και μείωσε μέχρι και στους τρεις πόντους (61-57), 1,40′ πριν την λήξη όμως οι γηπεδούχοι ήταν πιο ψύχραιμοι στα τελευταία λεπτά και πήραν το ροζ φύλλο με σκορ 67-61.

Πρώτος σκόρερ του Αθλητικού ήταν ο Χρήστος Μανετζής με 20 πόντους ενώ ο Γιώργος Ζάγκας είχε 17 πόντους, ενώ 14 πόντους είχε ο Πάνος Ζαχαρής και 10 ο Κώστας Ρούμπας.

Τα Δεκάλεπτα: 4-9, 23-32, 42-42, 67-61.

Η Σύνθεση

Αθλητικός Σύλλογος Φαρσάλων (Αντώνης Μανετζής): Μανετζής Χρ 20 (5), Ζάγκας 17 (1), Ζαχαρής 14, Ρούμπας 10, Θεοχάρης, Χρόνης, Μανετζής Αντ., Γκρίτζαλης.