Κέλλας: H ΝΔ θα καταργήσει άμεσα τον παράλογο φόρο στο κρασί

«Ο κλάδος του κρασιού έχει τεράστιες προοπτικές και η χώρα μας μπορεί να καταστεί παγκόσμια δύναμη στην παραγωγή ποιοτικού οίνου.

Είναι αδιανόητο, λοιπόν, σε μια οικονομία που παρουσιάζει παρατεταμένη ύφεση, η Κυβέρνηση να βάζει εμπόδια σε έναν τομέα που αναπτύσσεται διαρκώς».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον χαιρετισμό του αν. Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας κ. Χρήστου Κέλλα, κατά την έναρξη του 1ου Φεστιβάλ Οίνου Θεσσαλίας, που διοργάνωσε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη όλους τους διοργανωτές, ευχήθηκε “η εκδήλωση αυτή να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός”, ενώ αναφερόμενος στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η περιοχή της Θεσσαλίας και στις επιτυχημένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται γύρω από την οινοποιία, επεσήμανε:

«Ο ευλογημένος θεσσαλικός κάμπος με τα αναρίθμητα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, ξεχωρίζει και στην ποιότητα των κρασιών που παράγει.

Η Θεσσαλία τα τελευταία χρόνια κερδίζει συνεχώς έδαφος στον οινοποιητικό τομέα και εκατοντάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται γύρω απ’ αυτόν, ακολουθώντας το τρίπτυχο, Ποιότητα – Προσιτές Τιμές – Εξαγωγικός Προσανατολισμός, παρουσιάζουν εντυπωσιακά αποτελέσματα».

Ο κ. Κέλλας, άσκησε δριμύτατη κριτική στην Κυβέρνηση, τόσο για την οικονομική της πολιτική, όσο και για την επιβολή του Ειδικού Φόρου στο Κρασί, τονίζοντας:

«Αυτός ο παράλογος και αντιπαραγωγικός φόρος αποτελεί χτύπημα στην ίδια την οικονομία μας, αφού κανένας οικονομικός στόχος δεν επετεύχθη, η φοροδιαφυγή δεν πατάχτηκε, απεναντίας αυξήθηκε, όπως κατακόρυφα αυξήθηκε και η παράνομη εισαγωγή οίνου αμφιβόλου προέλευσης.

Και το χειρότερο;

Το αναγνωρίζουν και οι ίδιοι οι κυβερνώντες, συνεχίζοντας όμως στα ίδια ψέματα…

Ολημερίς τον καταργούν και το βράδυ τον ξαναεπιβάλουν!», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λαρισαίος βουλευτής, ο οποίος κλείνοντας, θέλησε να δώσει και το στίγμα της επόμενης μέρας, λέγοντας:

«Ο φόρος στο κρασί πρέπει να καταργηθεί άμεσα και να υπάρξει στόχευση από πλευράς πολιτείας στον εξαγωγικό προσανατολισμό του προϊόντος.

Στη Νέα Δημοκρατία έχουμε δεσμευτεί για την άμεση κατάργησή του, όπως και για μια σειρά φοροελαφρύνσεων, που θα δώσουν την απαραίτητη ώθηση στην οικονομία μας.

Όλοι μαζί, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Μακάρι αυτή η εκδήλωση να αποτελέσει πρόδρομο παρόμοιων εκδηλώσεων που ενισχύουν την παραγωγική ισχύ της χώρας μας».