Χαρακόπουλος: Ο αγρότης δέχεται επίθεση με το αγροτικό κίνημα απαξιωμένο

Στις ευθύνες της κυβέρνησης για την επιδείνωση της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες αλλά και στην ανάγκη να αποκτήσουν και πάλι ισχυρή και αξιόπιστη φωνή, αναφέρθηκε σε δήλωσή του ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την εκδήλωση μνήμης για την εξέγερση του Κιλελέρ.

Στη δήλωσή του ο πρώην υπουργός τόνισε τα εξής:

«Τιμούμε τον αγροτικό ξεσηκωμό του Κιλελέρ σε μια συγκυρία ιδιαίτερα δύσκολη για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Αυτά που μέχρι πρότινος τα θεωρούσαν αυτονόητα με την κυβέρνηση της ΝΔ, πλέον είναι ζητούμενα. Η φορολόγηση των επιδοτήσεων, η εκτίναξη των ασφαλιστικών εισφορών, η κατάργηση του αγροτικού πετρελαίου, ο φόρος στο κρασί -μερικά μόνο από τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ- είναι αποτέλεσμα της ανικανότητας και της ανεπάρκειας των κυβερνώντων.

Δυστυχώς, ενώ συμβαίνουν αυτά και ο αγρότης δέχεται καθολική επίθεση στο εισόδημά του, το αγροτικό κίνημα, απαξιωμένο, πνέει τα λοίσθια. Το συνεταιριστικό κίνημα έχει χρεοκοπήσει, ενώ το αγροτοσυνδικαλιστικό έχει περιέλθει σε πλήρη ανυποληψία. Αναμφίβολα, χρέος της πολιτείας είναι να διαμορφώσει το πλαίσιο που ο πρωτογενής τομέας θα μπορέσει να καταστεί πυλώνας ανάπτυξης. Αλλά και ευθύνη των αγροτών είναι να αποκτήσουν και πάλι ισχυρή και αξιόπιστη φωνή ως εταίρος της πολιτείας».

Στη φωτ. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο, ο οποίος εκπροσώπησε τον πρόεδρο της ΝΔ.