ΚΟΚ: Τα εισοδηματικά κριτήρια για την μείωση των προστίμων

Διευκρινίσεις για τα εισοδηματικά κριτήρια που πληρωμής των προστίμων για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας έδωσε ο Χρήστος Σπίρτζης, μετά και τις επισημάνσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, τα πρόστιμα θα διπλασιάζονται για ετήσια εισοδήματα από 50-100.000 ευρώ και θα τριπλασιάζονται για εκείνους που δηλώνουν εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ.

Επεσήμανε πάντως, πως για εισοδήματα μέχρι 50.000 ευρώ θα ισχύουν τα μειωμένα κατά 50% πρόστιμα που έχει ανακοινώσει το υπουργείο.

Αναφορικά με τις ενστάσεις που διατύπωσε το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, το οποίο στην έκθεσή του έθεσε θέμα μη τήρησης της αρχής της αναλογικότητας στα πρόστιμα βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, απάντησε πως το ζήτημα αυτό αντιμετωπίζεται. Όπως είπε, καθορίζονται στο ίδιο το νομοσχέδιο τα όρια για τα εισοδηματικά κριτήρια, κάτι που έθετε ως προϋπόθεση το Επιστημονικό Συμβούλιο, το οποίο ζητούσε αυτά να καθορίζονται είτε από το νόμο είτε με προεδρικό διάταγμα και όχι με υπουργική απόφαση.

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας σε τέσσερα άρθρα του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών που αφορούν την Beat (πρώην TaxiBeat) και την Uber.