Καρδιτσιώτης αγρότης έσκαβε με φτυάρι το χωράφι και έπεσε πάνω σε χειροβομβίδα!

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρέθηκε ένας νεαρός αγρότης οικογενειάρχης στην Πτελοπούλα Καρδίτσας το πρωί της Τετάρτης (21/3) και σύμφωνα με το ρεπορτάζ που κατέγραψε το KarditsaLive.Net.

Συγκεκριμένα πραγματοποιώντας εργασίες σκαψίματος με λισγάρι (σ.σ. κοφτερό φτυάρι) σε ένα χωράφι που δεν καλλιεργούνταν έπεσε πάνω σε θαμμένη χεροβομβίδα. Ήταν δε η ατυχία του τέτοια που βυθίζοντας το γεωργικό εργαλείο στο έδαφος έκοψε άθελά του την περόνη, με την χειροβομβίδα εν συνεχεία να κυλά πάνω στα πόδια του…. Τα δευτερόλεπτα που ακολούθησαν από τη συνειδητοποίηση του είχε συμβεί μέχρι την ασφαλή απομάκρυνση από το σημείο του φάνηκαν …αιώνας ωστόσο η τύχη ήταν μαζί του αυτή τη φορά καθώς δεν ακολούθησε έκρηξη.

Άμεσα στο σημείο έφθασε η αστυνομία μετά από κλήση του αγρότη που δημιούργησε μια ακτίνα ασφαλείας ενώ στο σημείο κλήθηκε πυροτεχνουργός, κλιμάκια του στρατού, του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής. Ο πυροτεχνουργός εντόπισε μάλιστα και δεύτερη πεπαλαιωμένη χειροβομβίδα άγνωστης προέλευσης σε απόσταση δύο μέτρων από την πρώτη και προχώρησε στην ασφαλή περισσυλογή τους και εξουδετέρωση με έκρηξη σε γειτονικό χώρο.

Η όλη επιχείρηση ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα ερωτηματικό αποτελεί ωστόσο αν θα συνεχίσει ο αγρότης τις προσπάθειες να καλλιεργήσει το χωράφι!