Μπακαλιάρος τηγανητός με κουρκούτι

Η 25η Μαρτίου είναι η εθνική και θρησκευτική γιορτή αλλά και η γιορτή του μπακαλιάρου ταυτόχρονα, που έχει την τιμητική του. Βέβαια είναι ένας μεζές που κάλλιστα τρώγεται σε κάθε εποχή και ταιριάζει απίστευτα με μια παγωμένη ρετσίνα.

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ
ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΜΠΥΡΑΣ

  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού μπύρα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα

ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΟΥΖΟΥ

  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 3-4 κουταλιές της σούπας Ούζο

ΒΗΜΑΤΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΜΠΥΡΑΣ

Διαλύεται μέσα στην μπύρα το αλεύρι μαζί με τη σόδα. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι έως ότου γίνει ένα λείο και πηχτό μείγμα (χυλός).

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΟΥΖΟΥ

Διαλύεται μέσα στο γάλα τη σόδα και προσθέτετε το αλεύρι. Ρίχνετε το ούζο και ανακατεύετε με ένα πιρούνι έως ότου γίνει ένα λείο και πηχτό μείγμα.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

Βουτάμε τα κομμάτια του ξαλμυρισμένου μπακαλιάρου στο κουρκούτι που έχουμε επιλέξει να φτιάξουμε και τηγανίζουμε σε μέτριο έως καυτό ελαιόλαδο . Τηγανίζουμε ανακατεύοντας με μια τρυπητή κουτάλα μέχρι να πάρουν ωραίο χρωμα και να γίνουν τραγανά.

Για περισσότερες ανάλογες συνταγές επισκεφθείτε την ιστοσελίδα pasmageirevontas.gr