Ο καιρός της Τετάρτης

Την Τετάρτη στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά σποραδικές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά και νότια θα στραφούν σε ανατολικές διευθύνσεις με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τη νύχτα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Στη δυτική Μακεδονία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και σταδιακά στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και τη δυτική Στερεά. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με σποραδικές βροχές κυρίως από  τις απογευματινές ώρες και από τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες και από τα νότια θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με τάση ενίσχυσης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες κυρίως στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 και στη βόρεια Κρήτη έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Πέμπτη, 23 Μαρτίου

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τοπικές χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά.  Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια και άνοδο στις υπόλοιπες περιοχές. Στα νότια θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Πηγή: ant1news.gr