Έλληνας ο κορυφαίος πιλότος του ΝΑΤΟ – Ψηφίστηκε ως ο καλύτερος

Ο νέος Τομ Κρουζ από το “Top Gun” ενσαρκώνεται στο πρόσωπο ενός Έλληνα Ικάρου που κατακτά τον τίτλο του καλύτερου πιλότου του ΝΑΤΟ.

Ο ιπτάμενος σμηναγός Βασίλης Καλογερίδης ψηφίστηκε ως ο καλύτερος εκπαιδευόμενος της σειράς “Course Warrior”, δηλαδή “ο ιπτάμενος που θα επέλεγα να πετάξω μαζί του σε πολεμικές επιχειρήσεις”.
Η μεγάλη αυτή διάκριση ήρθε στην Πολεμική Αεροπορία από την 335 μοίρα “Τίγρης” της 116 Πτέρυγας Μάχης στου Αράξου, που συμμετείχε στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2018 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Αλμπαθέτε στην Ισπανία, μαζί με διάφορων τύπων αεροσκάφη και εκπαιδευόμενους από Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία.

Ο ίδιος εξήγησε σε δηλώσεις του ότι η εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων είναι προσανατολισμένη στην αντιμετώπιση των εχθρών που θα ήθελαν να εισβάλουν στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, για αυτό το επίπεδο τους είναι τόσο υψηλό. Τα στελέχη της Μοίρας “Τίγρης” απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές για τις επιδόσεις τους και για το υψηλότατο επίπεδο εκπαίδευσης και αποτελεσματικότητας σε όλες τους αποστολές που τους ανατέθηκαν.

Πηγή πληροφοριών: Espresso
Πηγή ΦΩΤΟ: ΑΠΕ – ΜΠΕ