12 Έργα υποδομής στον Δήμο Φαρσάλων – Υπογραφή Συμβάσεων Υλοποίησης

Τις συμβάσεις εκπόνησης δώδεκα (12) έργων υποδομής στον Δήμο Φαρσάλων υπέγραψε ο Δήμαρχος Άρης Καραχάλιος:

1. “Αποκατάσταση ισογείου χώρου Δημαρχείου για τη στέγαση του Κέντρου Κοινότητας”

Υπογράφηκε, μεταξύ του Δημάρχου Άρη Καραχάλιου και του αναδόχου του έργου Μάριου Κόρακα, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου ” Αποκατάσταση ισογείου χώρου Δημαρχείου για τη στέγαση του Κέντρου Κοινότητας “, το ποσό της οποίας ανέρχεται σε 19.153,22 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 20.161,29 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α.
Το Κέντρο Κοινότητας στεγάζεται στον ισόγειο χώρο επί της Πλατείας του Δημαρχείου Φαρσάλων. Το κτήριο βρίσκεται στην κυριότητα του Δήμου Φαρσάλων. Έχει επιλεγεί η συγκεκριμένη θέση διότι βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης και εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη προσέγγιση των πολιτών. Επίσης, βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στις υπόλοιπες υπηρεσίες και δομές του Δήμου καθώς και στο παράρτημα ΙΚΑ και Εφορίας του Δήμου Φαρσάλων.
Ο χώρος που θα στεγαστεί η ΔΗ.ΚΕ.ΦΑ και το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας έχει συνολική επιφάνεια 95,00 τ.μ. Στο Κέντρο Κοινότητας προβλέπεται η δημιουργία χώρου υποδοχής και αναμονής πολιτών. Δημιουργήται ένα γραφείο με δύο θέσεις εργασίας για το προσωπικό που θα απασχοληθεί στο Κέντρο Κοινότητας. Επίσης, υπάρχουν W.C, ένα για το προσωπικό και ένα για τα ΑΜΕΑ και για το κοινό. Τέλος, προβλέπεται η δημιουργία μιας ξεχωριστής αίθουσας για τις ατομικές συνεντεύξεις και την παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής. Η αίθουσα αυτή θα διαθέτει ικανό εμβαδό, περίπου 18,00τ.μ., έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η άνετη παραμονή εργαζόμενου και ωφελούμενου. Τα χωρίσματα της αίθουσας γίνονται με κατάλληλα υλικά τα οποία εξασφαλίζουν την οπτική απομόνωση και ηχομόνωση, ώστε να διασφαλίζεται πλήρως η τήρηση του προσωπικού απορρήτου.
Η είσοδος στο κτήριο γίνεται με θύρα χειροκίνητου ανοίγματος πλάτους 1,20μ. Δίπλα στην είσοδο και σε ύψος 1,50μ από το έδαφος θα τοποθετηθεί το Διεθνές Σύμβολο Πρόσβασης Αναπήρων (ΔΣΠ). Οι εσωτερικές θύρες θα έχουν πλάτος τουλάχιστον 0,90μ, ενώ σε όλον τον χώρο του Κέντρου Κοινότητας δεν υφίσταται καμία υψομετρική διαφορά και κανένα σημείο του κέντρου δεν έχει πλάτος μικρότερο από 1,50μ.
Οι θύρες και τα κασώματά τους είναι σε έντονη χρωματική αντίθεση με την παράπλευρη τοιχοποιία. Εξίσου έντονη χρωματική αντίθεση θα υπάρχει μεταξύ θυρόφυλλου και χειρολαβής.

2. “Διαμόρφωση – Ανάπλαση του χώρου βόρεια της Αγ. Παρασκευής”

Υπογράφηκε, μεταξύ του Δημάρχου Άρη Καραχάλιου και του αναδόχου του έργου Αλκιβιάδη Σπανού, σύμβαση για την εκτέλεση του έργου “Διαμόρφωση – Ανάπλαση του χώρου βόρεια της Αγ. Παρασκευής”, το ποσό της όποιας ανέρχεται σε 12.195,12 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 20.325,20 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.
Πρόκειται για διαμόρφωση της επιφάνειας (πρανή) βόρεια του προαυλείου χώρου της Εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής. Επίσης, θα κατασκευαστεί κλίμακα επί της οδού Παλαμά, για τη διασύνδεση της οδού Παλαμά με τον αύλειο χώρο της Εκκλησίας.

3. “Εγκατάσταση Φυσικού Αερίου στα Δημοτικά Κτήρια”

Υπογράφηκε, μεταξύ του Δημάρχου Άρη Καραχάλιου και του αναδόχου του έργου Ζαρκάδα Δημήτριου, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου “Εγκατάσταση Φυσικού Αερίου στα Δημοτικά Κτήρια”, το ποσό της οποίας ανέρχεται σε 47.065,56 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 120.967,74 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α.
Σκοπός του έργου είναι η κατασκευή δικτύων εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου και η αντικατάσταση των υπαρχόντων καυστήρων πετρελαίου με καυστήρες φυσικού αερίου στις κεντρικές θερμάνσεις των παρακάτω Δημοτικών κτηρίων: 1ο Δημοτικό , 1ο Νηπιαγωγείο, 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο, Κλειστό Γυμναστήριο 2ου Γυμνασίου – Λυκείου , Δημοτική Βιβλιοθήκη, 1ος Παιδικός Σταθμός, 3ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων, Κλειστό Γυμναστήριο 3ου Δημοτικού, 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο, Κλειστό Γυμναστήριο 1ου Γυμνασίου – 1ου Λυκείου.
Η εσωτερική εγκατάσταση του δικτύου θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τον Τεχνικό Κανονισμό “Εσωτερικές εγκαταστάσεις φυσικού αερίου με πίεση λειτουργίας έως και 500 mbar” (ΦΕΚ 976/Β/28.03.12) και τους κανόνες πρακτικής της ΕΠΑ.

Η εγκατάσταση για κάθε κτήριο, περιλαμβάνει τα εξής:

• Δίκτυο σωληνώσεων, που θα ξεκινά από τον Μετρητή της Εταιρίας Παροχής Αερίου και θα καταλήγει στο λεβητοστάσιο. Περιλαμβάνονται και οι απαραίτητες οικοδομικές εργασίες, όπως διανοίξεις τάφρων, οπών, διευρύνσεις ανοιγμάτων αερισμού κλπ., καθώς και οι αντίστοιχες αποκαταστάσεις.
• Όλα τα απαραίτητα όργανα ή συσκευές για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία της.
• Καυστήρα φυσικού αερίου με το Multibloc γραμμής αερίου ή το Gas Train συνδεδεμένο προς τα δίκτυα φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος.
• Την τήρηση των απαιτήσεων αερισμού για Λεβητοστάσιο Αερίου.
• Την προμήθεια όλων των απαραίτητων μέσων πυρόσβεσης και πυροπροστασίας σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό.
• Τη διεξαγωγή των προβλεπόμενων δοκιμών αντοχής και στεγανότητας των σωληνώσεων.
• Την έναυση, τις δοκιμές και τις ρυθμίσεις λειτουργίας του καυστήρα φυσικού αερίου.
Οι καυστήρες φυσικού αερίου θα διαθέτουν επαρκή ισχύ ώστε να καλύπτει τη θερμική ισχύ του υπάρχοντος λέβητα, θα είναι υψηλού βαθμού απόδοσης, καθαρής καύσης, χαμηλού επίπεδου θορύβου και με ευκολία στη συντήρηση. Επίσης, θα είναι προϊόν διεθνώς αναγνωρισμένου κατασκευαστικού οίκου και θα φέρει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά, σήμανση “CE” ώστε να είναι κατάλληλος για τη χώρα προορισμού (GR), σύμφωνα και με τον ΕΛΟΤ 437. Θα είναι πιστοποιημένοι σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς ΕΝ 676 και τις Οδηγίες E.M.C. 89/336/EEC, L.V. 73/23/EEC και GAS 90/396/EEC (περί Συσκευών Αερίου), CE 89/392 και απόδοσης 92/42EEC.

4. ”Συντήρηση οδοποιίας Τ.Κ. Βαμβακούς”
Υπογράφηκε, μεταξύ του Δημάρχου Άρη Καραχάλιου και του αναδόχου του έργου Καρακίτσιου Νικολάου, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου “Συντήρηση οδοποιίας Τ.Κ. Βαμβακούς”, το ποσό της οποίας ανέρχεται σε 22.741,94 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 48.387,10 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α.
Με το έργο θα κατασκευαστεί η συνέχεια της Νοτιοδυτικής Οδού στην Τ.Κ. Βαμβακούς με τα ίδια γεωμετρικά χαρακτηριστικά της υπάρχουσας, καθώς και δύο προεκτάσεις, των 30 μέτρων εκάστη, της Δυτικής και Ανατολικής Οδού. Παράλληλα, θα γίνει διαμόρφωση οδού μήκους 205 μέτρων ανατολικά του Οικισμού μέχρι το Ε4. Οι εργασίες προβλέπουν: Γενικές Επισκευές – Μόρφωση Οδού – Επιχώσεις και Ασφαλτοσκυροδέματα. Στην οδό θα τοποθετηθούν κράσπεδα.

5. “Ανακατασκευή υδραυλικών υποδομών – οδοποιίας Σκοτούσσας”
Υπογράφηκε, μεταξύ του Δημάρχου Άρη Καραχάλιου και του αναδόχου του έργου Καρακίτσιου Νικολάου, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου “Ανακατασκευή υδραυλικών υποδομών – οδοποιίας Σκοτούσσας”, το ποσό της οποίας ανέρχεται σε 21.774,20 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 48.387,10 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α.
Με το παρόν έργο πρόκειται γίνονται εργασίες αντικατάστασης του υφιστάμενου αγωγού ύδρευσης μήκους 1000,00 μέτρων με αγωγό πολυαιθυλενίου Φ90/ 16 atm στο νοτιοδυτικό τμήμα του οικισμού Σκοτούσσας. Εκτελούνται εργασίες εκσκαφών, επιχωματώσεων αποκαταστάσεις τομών καθώς και ανακατασκευή οδοστρωσίας των δρόμων διέλευσης του αγωγού.

6. “Συντήρηση οδοποιίας Τοπικών Κοινοτήτων Σκοτούσσας, Νεράιδας και Πολυδαμείου”
Υπογράφηκε, μεταξύ του Δημάρχου Άρη Καραχάλιου και του αναδόχου του έργου Καρακίτσιου Νικολάου, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου “Συντήρηση οδοποιίας Τοπικών Κοινοτήτων Σκοτούσσας, Νεράιδας και Πολυδαμείου”, το ποσό της οποίας ανέρχεται σε 11.088,72 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 20.161,29 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α.
Με την εκτέλεση του έργου γίνεται ανακατασκευή της ανατολικής εισόδου στον οικισμό της Σκοτούσσας με την κατασκευή εγκιβωτισμένης τριγωνικής διατομής απορροής ομβρίων και ανακατασκευή της οδού σε μήκος ογδόντα μέτρων. Στη συμβολή της ασφάλτου με τον χωματόδρομο διαμορφώνεται σκάφη εγκιβωτισμού. Αποκατάσταση τομών Νεράιδας και αντιστήριξη οδού προς Παλαιόμυλο.

7. “Αγροτική οδοποιία Δ.Ε. Πολυδάμαντα”
Υπογράφηκε, μεταξύ του Δημάρχου Άρη Καραχάλιου και του αναδόχου του έργου Λιαπόπουλου Νικολάου, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου “Αγροτική οδοποιία Δ.Ε. Πολυδάμαντα”, το ποσό της οποίας ανέρχεται σε 15.879,85 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 16.370,97 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α.
Συντηρούνται οι αγροτικοί δρόμοι στις τοπικές κοινότητες Ερέτρειας, Σιτοχώρου, Δασόλοφου, Αγίου Κωνσταντίνου και Χαλκιάδων.

8. “Συντήρηση οδοποιίας Δ.Ε. Ενιπέα (Σταυρού – Υπέρειας)”
Υπογράφηκε, μεταξύ του Δημάρχου Άρη Καραχάλιου και του αναδόχου του έργου Καρακίτσιου Νικολάου, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου “Συντήρηση οδοποιίας Δ.Ε. Ενιπέα (Σταυρού – Υπέρειας)”, το ποσό της οποίας ανέρχεται σε 11.854,83 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 24.193,55 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α.
Προβλέπεται η κατασκευή του ανατολικού κάθετου προς την εκκλησία της Παναγίας Σταυρού δρόμου. Το συνολικό μήκος της οδού είναι 110μέτρα. Θα τοποθετηθούν κράσπεδα και θα γίνει ασφαλτόστρωση της οδού. Στην Υπέρεια θα γίνει αποκατάσταση φθορών σημειακά στην κεντρική οδό του χωριού.

9. “Αγροτική οδοποιία Δ.Ε. Ναρθακίου”
Υπογράφηκε, μεταξύ του Δημάρχου Άρη Καραχάλιου και του αναδόχου του έργου Λιαπόπουλου Νικολάου, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου “Αγροτική οδοποιία Δ.Ε. Ναρθακίου”, το ποσό της οποίας ανέρχεται σε 9.331,44 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 16.370,97 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α.
Γίνονται τεχνικά έργα στον κεντρικό δρόμο του Δίλοφου από το όριο του οικισμού μέχρι και την πρώτη διασταύρωση και διευθέτηση των υδάτων διαρκούς ροής με αντίστοιχα τεχνικά λοξής διέλευσης, από δυτικά προς ανατολικά.

10. “Αμμοχαλικοστρώσεις κτηνοτροφικών δρόμων”
Υπογράφηκε, μεταξύ του Δημάρχου Άρη Καραχάλιου και του αναδόχου του έργου Γκαραβέλα Βασιλείου η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου “Αμμοχαλικοστρώσεις κτηνοτροφικών μονάδων”, το ποσό της οποίας ανέρχεται σε 10.483,87 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 20.161,29 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α.
Με το παρόν έργο θα γίνουν αμμοχαλικοστρώσεις στους κτηνοτροφικούς δρόμους στα παρακάτω χωριά: Άγιος Γεώργιος, Κρήνη, Ευύδριο, Σταυρός, Πολυνέρι, Ρήγαιο, Παλαιόμυλο, Καλλιθέα, Σκοπιά, Δίλοφο και Αχίλλειο.

11. “Ανακαίνιση-Διαμόρφωση Δημοτικού Σχολείου Αχιλλείου Φαρσάλων”
Υπογράφηκε, μεταξύ του Δημάρχου Άρη Καραχάλιου και του αναδόχου του έργου Λιαπόπουλου Νικολάου, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου ” Ανακαίνιση-Διαμόρφωση Δημοτικού Σχολείου Αχιλλείου Φαρσάλων”, το ποσό της οποίας ανέρχεται σε 7.825,20 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 10.162,60 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.
Η κατάσταση του κτηρίου είναι γενικά ικανοποιητική, αλλά χρήζει κάποιων σημαντικών παρεμβάσεων τόσο για να ανακαινιστεί όσο και για να γίνει πιο λειτουργικό και ασφαλές ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

12. “Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων πλατείας Τ.Κ. Βρυσιών”
Υπογράφηκε, μεταξύ του Δημάρχου Άρη Καραχάλιου και του αναδόχου του έργου Μουστάκα Ευάγγελου, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου “Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων πλατείας Τ.Κ. Βρυσιών”, το ποσό της οποίας ανέρχεται σε 6.258,06 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 6.451,61 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α.
Θα γίνει αντικατάσταση των 16 φωτιστικών σωμάτων της Πλατείας στην Τ.Κ. Βρυσιών.

 

Πηγή: farsala.gr