Φονικές οι πλημμύρες σε Μάνδρα – Νέα Πέραμο και Ελευσίνα – (vid)

Σε τραγωδία εξελίσσεται η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει από τα ξημερώματα τη Μάνδρα Αττικής, την Νέα Πέραμο και την Ελευσίνα (Μαγούλα).

Δύο ηλικιωμένοι ανασύρθηκαν νεκροί μέσα από τα σπίτια τους στη Μάνδρα Αττικής. Αρχικά μία γυναίκα, περίπου 100 ετών, ανασύρθηκε από συνεργεία της Πυροσβεστικής από το σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη. Λίγο αργότερα, ένας ηλικιωμένος άνδρας, περίπου 85 ετών βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, στην οδό Αγαμέμνονως, επίσης στη Μάνδρα Αττικής.

Και οι δύο πνίγηκαν, όταν εγκλωβίστηκαν στα πλημμυρισμένα σπίτια τους.

Ακόμα ένας άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε προαύλιο χώρο, στη Μάνδρα Αττικής. Πρόκειται για άνδρα 65 ετών, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Φόβοι για επιπλέον νεκρούς υπάρχουν, καθώς μεγάλος αρκετά αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί στη Γέφυρα Παραδείσου, στην Ελευσίνα πριν τα διόδια. Επιχείρηση απεγκλωβισμού τους βρίσκεται σε εξέλιξη, την ώρα που πολλά σημεία της ευρύτερης περιοχής παραμένουν απροσπέλαστα.

Τέσσερα άτομα, επίσης κάτοικοι της Μάνδρας, έχουν μεταφερθεί στο Θριάσιο, με συμπτώματα υποθερμίας.

Επίσης, οδηγός βαρέως οχήματος μεταφέρθηκε τραυματίας σε νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλους τραυματίες, ωστόσο η υπάρχουσα κατάσταση δεν αφήνει περιθώρια για ασφαλή συμπεράσματα, καθώς υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι εγκλωβισμένοι σε διάφορα σημεία, στα οποία δεν υπάρχει πρόσβαση.

Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, για να ενημερωθεί για την τραγική κατάσταση, ενώ ο Ν.Τόσκας μεταβαίνει στις πληγείσες περιοχές.

Τα καταστήματα έχουν πλημμυρίσει και δεν λειτουργούν. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι η Πυροσβεστική έχει δεχθεί τουλάχιστον 600 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από αυτοκίνητα και σπίτια. Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 125 πυροσβέστες με 40 οχήματα και συνεργεία της Περιφέρειας και των Δήμων.

Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους, τα οποία παρασύρθηκαν από τα νερά, στην Παλαιά και Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου. Η παράσυρση σταθμευμένων οχημάτων είναι εντυπωσιακή και στα κέντρα των πόλεων της Νέας Περάμου και της Μάνδρας.

Οι κάτοικοι των περιοχών έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους, καθώς το ύψος του νερού ξεπερνά το 1,5 μέτρο, ενώ εγκλωβισμένοι είναι και οι υπάλληλοι του εργοστασίου της Τζόνσον στην περιοχή.

βίντεο: enikos.gr

Πηγή: ant1news.gr