Ευρωπαϊκό ντέρμπι “αιωνίων”

Το ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό απόψε (21:00) στο ΣΕΦ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής (9-10/11) της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός, που την περασμένη αγωνιστική έχασε με «κάτω τα χέρια» εκτός έδρας από την Μπαρτσελόνα (73-51), θέλει να πάρει… εκδίκηση για την εντός έδρας ήττα που υπέστη από τους «πράσινους» (71-68) στην πρεμιέρα της Α1 ανδρών. Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Γιάννης Σφαιρόπουλος, δεν θα έχει γι’ ακόμη έναν αγώνα στην διάθεσή του τον αρχηγό της ομάδας, Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος εξακολουθεί να έχει ενοχλήσεις στο γόνατο. Αντίθετα, ντεμπούτο με την φανέλα των Πειραιωτών αναμένεται να κάνει ο Κάιλ Ουίλτζερ.

Μια νίκη επί του Ολυμπιακού είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός, καθώς προέρχεται από μια δύσκολη εβδομάδα που άρχισε με την εκτός έδρας ήττα από την Μπασκόνια για την 5η αγωνιστική της Euroleague και στην συνέχεια ακολούθησε ο αποκλεισμός στα ημιτελικά του κυπέλλου από την ΑΕΚ. Το ευχάριστο για τον τεχνικό του «τριφυλλιού», Τσάβι Πασκουάλ, είναι πως έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του.

Η προϊστορία (σ.σ. από το 2000) είναι με το μέρος του Ολυμπιακού που έχει ρεκόρ 3-1 επί του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, ενώ συνολικά έχει μια νίκη παραπάνω (4-3).

Πηγή: ant1news.gr