ΕΛΤΑ: Το Δημόσιο μας έχει εγκαταλείψει

Στις ενέργειες ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του ομίλου των ΕΛΤΑ αναφέρθηκαν, στο 34ο Πανελλαδικό Συνέδριο της ΠΟΣΤ, τόσο η πρόεδρος των ΕΛΤΑ Φρόσω Σταυράκη, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Ζαρολιάγκης.

Προτού αναφερθεί στις προσπάθειες ενίσχυσης των εσόδων του οργανισμού, η πρόεδρος των ΕΛΤΑ έκανε λόγο για μεθοδευμένη εγκατάλειψη του οργανισμού τα τελευταία έτη, με αποκορύφωμα την έλλειψη Αυτοματοποιημένων Κέντρων Διαλογής για δέμα, την προσπάθεια πώλησης των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ, τη συρρίκνωση στο μισό του κύκλου εργασιών μεταξύ 2008 – 15, την είσοδο των ΕΛΤΑ στο ΤΑΙΠΕΔ προς όφελος των ανταγωνιστών, την απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς δίχως την κατάλληλη προετοιμασία και τις απώλειες από το ΤΤ.

Στον αντίποδα, η πρόεδρος των ΕΛΤΑ υπογράμμισε ότι, το 2016, η παρούσα διοίκηση εξοικονόμησε δαπάνες 21 εκατ.ευρώ, καταφέρνοντας να ολοκληρώσει την αυτοματοποίηση όλων των καταστημάτων της χώρας και την τοποθέτηση POS στις θυρίδες συναλλαγής.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο οργανισμός οφείλει να κινηθεί πιο δυναμικά στο κομμάτι της ενέργειας (3.000 είναι ήδη οι πελάτες), των δεμάτων και του ηλεκτρονικού εμπορίου (+19% τα έσοδα σε σχέση με πέρσι), επισημαίνοντας ότι η κοινή συμφωνία πλαίσιο με τους εργαζομένους αποτελεί τη σπουδαιότερη εξέλιξη και ευκαιρία για τα ΕΛΤΑ.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ Γιάννης Ζαρολιάγκης, σημείωσε ότι τα έσοδα από τον εκτελωνισμό τη διετία 2017 – 18 θα υπερκαλύψουν τον αρχικό στόχο, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο οργανισμός από τη σημαντική μείωση του επιστολικού ταχυδρομείου.

Τέλος, ο κ. Ζαρολιάγκης υποστήριξε ότι ο οργανισμός εντείνει τις πιέσεις προς το ελληνικό δημόσιο για την κάλυψη οφειλών και την αποζημίωση της Καθολικής Υπηρεσίας, χαρακτηρίζοντας επιτακτική την ανάγκη στροφής στο δέμα και άντλησης εναλλακτικών εσόδων από την ενέργεια.

Πηγή: in.gr, ΑΠΕ

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!