Σάντουιτς με κιμά

Χορταστικό, νόστιμο και διαφορετικό, δοκιμάστε το η σερβίρετε το ως μεζέ.

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά από μοσχάρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
  • 150 γρ. κέτσαπ
  • 1 ½ κ.γ. κρέμα βαλσαμικό πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 8 φέτες ψωμί της επιλογής σας
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΒΗΜΑΤΑ

  • Σε ένα πλατύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε περίπου 5 λεπτά να πάρει λίγο χρώμα.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς τα λαχανικά και να πάρει ο κιμάς χρώμα.
  • Προσθέρουμε την κέτσαπ με το ξύδι και τη μουστάρδα στον κιμά. Αλατοπιπερωνούμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, προσθέτοντας νερό αν χρειάζεται, μέχρι ο κιμάς να μείνει με μια πηχτή σάλτσα. Μόλις τον σβήσουμε ενσωματώνουμε και την κρέμα βαλσαμικού.
  • Φρυγανίζουμε τις φέτες του ψωμιού και απλώνουμε πάνω τους τη σάλτσα του κιμά.

Για περισσότερες ανάλογες συνταγές επισκεφθείτε pasmageirevontas.gr