Σάντουιτς με κιμά

Χορταστικό, νόστιμο και διαφορετικό, δοκιμάστε το η σερβίρετε το ως μεζέ.

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά από μοσχάρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
  • 150 γρ. κέτσαπ
  • 1 ½ κ.γ. κρέμα βαλσαμικό πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 8 φέτες ψωμί της επιλογής σας
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΒΗΜΑΤΑ

  • Σε ένα πλατύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε περίπου 5 λεπτά να πάρει λίγο χρώμα.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς τα λαχανικά και να πάρει ο κιμάς χρώμα.
  • Προσθέρουμε την κέτσαπ με το ξύδι και τη μουστάρδα στον κιμά. Αλατοπιπερωνούμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, προσθέτοντας νερό αν χρειάζεται, μέχρι ο κιμάς να μείνει με μια πηχτή σάλτσα. Μόλις τον σβήσουμε ενσωματώνουμε και την κρέμα βαλσαμικού.
  • Φρυγανίζουμε τις φέτες του ψωμιού και απλώνουμε πάνω τους τη σάλτσα του κιμά.

Για περισσότερες ανάλογες συνταγές επισκεφθείτε pasmageirevontas.gr

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!