Χορταστικό, νόστιμο και διαφορετικό, δοκιμάστε το η σερβίρετε το ως μεζέ.
Υλικά
- 1 κιλό κιμά από μοσχάρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
- 1/2 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
- 150 γρ. κέτσαπ
- 1 ½ κ.γ. κρέμα βαλσαμικό πορτοκάλι
- 1 κ.γ. ξύδι βαλσάμικο
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 8 φέτες ψωμί της επιλογής σας
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΒΗΜΑΤΑ
- Σε ένα πλατύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε περίπου 5 λεπτά να πάρει λίγο χρώμα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς τα λαχανικά και να πάρει ο κιμάς χρώμα.
- Προσθέρουμε την κέτσαπ με το ξύδι και τη μουστάρδα στον κιμά. Αλατοπιπερωνούμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, προσθέτοντας νερό αν χρειάζεται, μέχρι ο κιμάς να μείνει με μια πηχτή σάλτσα. Μόλις τον σβήσουμε ενσωματώνουμε και την κρέμα βαλσαμικού.
- Φρυγανίζουμε τις φέτες του ψωμιού και απλώνουμε πάνω τους τη σάλτσα του κιμά.
Για περισσότερες ανάλογες συνταγές επισκεφθείτε pasmageirevontas.gr